ΑΕΚ: Τελευταίο εμπόδιο πριν από τους ομίλους

ΑΕΚ: Τελευταίο εμπόδιο πριν από τους ομίλους

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα το πρωί (11.00) αναχωρεί η ΑΕΚ για τη Βουδαπέστη, όπου αύριο το βράδυ στις 22.00 θα αντιμετωπίσει την ουγγρική Βίντι, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος δεν θα έχει στη σύνθεσή της τους τραυματίες Μπογέ, Τσιγκρίνσκι και Αλμπάνη. Στα θετικά για την Ενωση, το γεγονός πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Φερεντσβάρος, πράγμα που σημαίνει πως η αντίπαλος της ελληνικής ομάδας δεν θα αγωνιστεί στη φυσική της έδρα, λόγω ακαταλληλότητας του δικού της σταδίου.

Η ΑΕΚ εισέρχεται στο ζευγάρι των αγώνων ως ξεκάθαρο φαβορί, γνωρίζοντας πως δύσκολα θα μπορούσε να έχει ευκολότερο αντίπαλο για την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό το δεδομένο, βεβαίως, κατακτήθηκε από την ΑΕΚ με κόπο μέσω του αποκλεισμού της ισχυρής Σέλτικ, αλλά χωρίς την πρόκριση στην επόμενη φάση θα έχει απλώς επαναληφθεί αυτό που έγινε και πέρυσι, δηλαδή η συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το γεγονός πως η Βίντι είναι θεωρητικά και πρακτικά υποδεέστερος αντίπαλος τόσο από τη Σέλτικ όσο και από την ΑΕΚ, δεν σημαίνει πως είναι και αμελητέα ποδοσφαιρική ποσότητα. Η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας απέκλεισε στις προηγούμενες φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ τις Μάλμε και Λουντογκόρετς, που είναι σύλλογοι με συνεχή παρουσία στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια ομάδα που αμύνεται εξαιρετικά, δεν επιτρέπει στον εκάστοτε αντίπαλό της πολλές φάσεις, διαθέτει παίκτες με εμπειρία αλλά και νεανικό ενθουσιασμό και, το κυριότερο, έχει ως ισχυρή παρακαταθήκη τις πρόσφατες προκρίσεις επί ισχυρότερων αντιπάλων.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης απέδειξε στους αγώνες με τη Σέλτικ πως είναι άριστος στο «διάβασμα» των ομάδων, μελετώντας προσεκτικά τις θετικές αλλά και τις αρνητικές πτυχές της αντιπάλου της Ενωσης και είναι δεδομένο πως έχει παρακολουθήσει στενά και τη Βίντι. Λόγω των απουσιών αλλά και των επιστροφών των Μάνταλου και Γαλανόπουλου, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στον καταρτισμό της ενδεκάδας σε μια εκτός έδρας αναμέτρηση εντελώς διαφορετική από αυτή του «Σέλτικ Παρκ». Η πρωταθλήτρια θα παραταχθεί με «δημιουργική» λογική και όχι με αποκλειστικό στόχο να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις όπως πολύ σωστά επέλεξε στον προηγούμενο γύρο.

Ο Μάρκο Λιβάγια κλήθηκε στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Κροατίας για τους αγώνες του Σεπτεμβρίου, ενώ σε κυκλοφορία τέθηκαν τα εισιτήρια της ρεβάνς με τη Βίντι (Τρίτη 28/8, 22.00, ΟΑΚΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή