Το ρίσκο της ΑΕΚ στη νευραλγική μεσαία γραμμή

Το ρίσκο της ΑΕΚ στη νευραλγική μεσαία γραμμή

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περίοδος των μεταγραφών έληξε, η ΑΕΚ δήλωσε τη λίστα των παικτών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ και νέος παίκτης πέραν του Γιάννη Γιαννιώτα δεν προστέθηκε σε αυτήν. Το πρώτο κομμάτι της σεζόν ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, δεδομένου ότι η ΑΕΚ επέστρεψε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ξεκίνησε με δύο νίκες το πρωτάθλημα σπάζοντας μάλιστα την «κατάρα» της Τρίπολης, αφού κέρδισε για πρώτη φορά από το 2011 και πλέον προετοιμάζεται για ένα πολύ δύσκολο σερί αγώνων που περιλαμβάνει ντέρμπι, δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις και κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια με αντιπάλους του βεληνεκούς της Μπάγερν, της Μπενφίκα και του Αγιαξ.

Το γεγονός πως η Ενωση δεν διαθέτει λύσεις στη μεσαία γραμμή είναι πασιφανές, όπως και το ότι δεν υπάρχει παίκτης να αντικαταστήσει τον Σιμόες σε περίπτωση τραυματισμού ή τιμωρίας. Το ότι η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση δεν είναι κινδυνολογία, αλλά λογική εξέλιξη των πραγμάτων. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα κληθεί να προχωρήσει σε τακτικές αλχημείες, κάτι που αποδεικνύεται και από τον τραυματισμό του Μπακάκη στον αγώνα με τον Αστέρα, που έφερε τον Ούρος Τσόσιτς σε ρόλο δεξιού μπακ.

Τα εξαιρετικά στοιχεία του Σέρβου κεντρικού αμυντικού, αλλά κυρίως η εντυπωσιακή αίσθηση του γηπέδου, δεν αποκλείεται να τον φέρουν σε διαφορετικές θέσεις κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, καθώς για τις θέσεις των χαφ υπάρχουν οι Σιμόες, Γαλανόπουλος και Αλεφ, ο Μοράν που δεν υπολογιζόταν αλλά ξαφνικά υπολογίζεται και ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς που με τα τωρινά δεδομένα είναι εκτός πλάνων.

Οι απουσίες από τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ για Λιβάγια και Λόπες λόγω των κόκκινων καρτών που αντίκρισαν στον αγώνα με τη Βίντι (σ.σ. εντός της εβδομάδας θα γίνει γνωστό το πόσους αγώνες θα χάσουν), «λύνει» τα χέρια του Ουζουνίδη ως προς το ροτέισον που δεδομένα θα χρειαστεί να κάνει. Ιδίως στην περίπτωση του Λιβάγια που προπονήθηκε για πρώτη φορά χθες με τα χρώματα της Κροατίας, το γεγονός ότι υπολογίζεται μονάχα για τους αγώνες της Σούπερ Λιγκ ενδέχεται να αποδειχθεί ευεργετικό για τις εγχώριες υποχρεώσεις. Ο Γιάννης Γιαννιώτας δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα από την οποία απουσιάζει ο Αλμπάνης, ενώ ο χρόνος της επιστροφής του Μπογέ είναι το μεγάλο ερώτημα που όταν απαντηθεί, θα ξεκαθαρίσει την εικόνα των λύσεων που διαθέτει η ΑΕΚ.

Σε μια ακόμη θετική είδηση για την ομάδα, η πρωταθλήτρια Ελλάδος επέστρεψε στο European Club Association, που είναι το μοναδικό και ανεξάρτητο σώμα που εκπροσωπεί σε επίπεδο UEFA τους ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Λόγω του υποβιβασμού και της απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ΑΕΚ είχε χάσει τη θέση της στον οργανισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή