Το ποδόσφαιρο μαγνητίζει ξανά τον κόσμο

Το ποδόσφαιρο μαγνητίζει ξανά τον κόσμο

3' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χαμένο ενδιαφέρον επιστρέφει ξανά στη Σούπερ Λίγκα μετά τη δυναμική έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς οι τρεις πρώτες αγωνιστικές έχουν ήδη καταφέρει να «πλάσουν» ιστορίες, να δημιουργήσουν νέους πρωταγωνιστές και να αναγκάσουν τον απλό φίλαθλο να σπεύσει να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τις προσωπικότητες που απαρτίζουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Προφανώς και υπάρχουν «ανορθογραφίες», διαιτητικά λάθη και κατακριτέες ενέργειες κάποιων ποδοσφαιριστών, ωστόσο το φετινό ξεκίνημα αναγκάζει τον εξωτερικό παρατηρητή να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα «καλά» του ελληνικού ποδοσφαίρου και μικρότερη στα άσχημα.

Οσο αδόκιμος κι αν ακούγεται ο όρος «ευχάριστη έκπληξη» όταν αναφερόμαστε σε μια ομάδα του μεγέθους και της ιστορίας του Παναθηναϊκού, ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι οι «μπέμπηδες» του Γιώργου Δώνη θα έκαναν το απόλυτο ξεκίνημα με 3 «τρίποντα» σε ισάριθμες αγωνιστικές, περνώντας μάλιστα με νίκες από δύο παραδοσιακά δύσκολες έδρες, όπως είναι αυτές της Λάρισας και της Ξάνθης. Αν μάλιστα δεν υπήρχε και η αφαίρεση των έξι βαθμών πριν από την έναρξη της σεζόν, ο Παναθηναϊκός θα ήταν στην κορυφή και με δεδομένο ότι η ψυχολογία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του ποδοσφαίρου, θα μιλούσαμε με ακόμα πιο ένθερμα λόγια για την ομάδα που χτίζει με απόλυτη προσήλωση ο Ελληνας προπονητής. Νέος «πράσινος» πρωταγωνιστής, ο γεννημένος στο Γιένσεπινγκ της Σουηδίας, Ματίας Γιόχανσον που με «ψυχή» που παρέπεμπε σε άνθρωπο γεννημένο κοντά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και δύο «επικά» σπριντ, αναδείχθηκε στον απόλυτο «ήρωα» της εμφατικής νίκης των «πρασίνων» με δύο γκολ στο 3-1 επί της ΑΕΛ. Σκόρερ επιτέλους και ο Τάσος Χατζηγιοβάννης που κέρδισε δεύτερο πέναλτι στην σεζόν και ζήτησε με παιδική αθωότητα να το εκτελέσει ο ίδιος. Ο Γιώργος Δώνης του το επέτρεψε, ο 21χρονος επιθετικός το έβαλε και έτρεξε να αγκαλιάσει τον προπονητή του, σαν να αγκάλιαζε τον πατέρα του. Επόμενη στάση του Παναθηναϊκού, ο Λεβαδειακός στο ΟΑΚΑ και με τα τωρινά δεδομένα αναμένεται εντυπωσιακή προσέλευση από τους φίλους των «πρασίνων».

Στην Κρήτη, φίλοι του ΟΦΗ και του ΠΑΟΚ συνυπήρξαν στο γήπεδο δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα στο «Γεντί Κουλέ». Το ασπρόμαυρο χρώμα αμφότερων των ομάδων, και ο ήλιος, δεδομένου ότι το παιχνίδι ήταν απογευματινό, συνέθεσαν ένα σκηνικό που είχαμε πολύ καιρό να δούμε σε ελληνικό γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ πέρασε εμφατικά με 3-1, παρά τον μη καταλογισμό πέναλτι από τον διαιτητή Διαμαντόπουλο και παρά το γεγονός πως βρέθηκε να χάνει από το γκολ του Παπαστεριανού. Μπίσεσβαρ, Μάτος και Ζαμπά «καθάρισαν την μπουγάδα» για την ομάδα του Λουτσέσκου που έκανε το 3×3 και το ματς ήρθε να χαλάσει η ακατανόητη ενέργεια του Αλέξανδρου Πασχαλάκη που επετέθη στην κερκίδα των φίλων του ΟΦΗ μετά την επίτευξη του 2-1, κάνοντας ταυτόχρονα και χειρονομίες. Προς τιμήν του, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ζήτησε συγγνώμη, ωστόσο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αναμένεται να επιληφθεί του θέματος και να τιμωρήσει τον 29χρονο ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης με προσέλευση που θύμιζε αγώνες σαν αυτόν που θα δώσουν οι ερυθρόλευκοι την Πέμπτη με αντίπαλο τη Ρεάλ Μπέτις. Ενθουσιασμός, φωνή και παλμός από το κοινό, «αγγλικό» γκολ του Καμαρά με σουτ από τα 35 μέτρα και απάντηση από τον ποιοτικό Αστέρα με γκολ του Τόνσο που ολοκλήρωσε σε δεύτερο χρόνο υποδειγματική αντεπίθεση του συνόλου του Σάββα Παντελίδη. Η απαράμιλλη ποδοσφαιρική κλάση του Μπρίμπας Νάτχο γλίτωσε τον Ολυμπιακό από τη διαφαινόμενη απώλεια δύο βαθμών και με σουτ που απαιτεί άρτια τεχνικά χαρακτηριστικά στο 92΄, έβαλε το 2-1 και πανηγύρισε αγκαλιασμένος με τους φίλους του Ολυμπιακού την τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ συνέτριψε τον Πανιώνιο με 4-0 παίζοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Ούτε οι απουσίες ούτε η αυριανή «μάχη του Αμστερνταμ» με τον Αγιαξ ανέκοψαν τον ξέφρενο ρυθμό που επέβαλε η πρωταθλήτρια, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της. Ο αναγεννημένος Κλωναρίδης πρόλαβε να πετύχει 2 γκολ και να σουτάρει στο δοκάρι σε μόλις 9 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Πόνσε βρήκε και πάλι δίχτυα. Γκολ και από τον Μπακασέτα που δεν πανηγύρισε το τέρμα κατά της πρώην ομάδας του και η Ενωση ταξιδεύει σήμερα στην Ολλανδία για την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο Περιστέρι, νίκη έστω και δύσκολα για τον Ατρόμητο με 1-0 επί της Λαμίας και σκόρερ τον Κουλούρη. Πρώτη νίκη για τον ΠΑΣ με 2-1 επί του –προβληματικού– Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη και ισόπαλο 1-1 με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο για Ξάνθη και Παναιτωλικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή