Γιουρόπα Λιγκ: Πήρε τον βαθμό και συνεχίζει ο Ολυμπιακός

Γιουρόπα Λιγκ: Πήρε τον βαθμό και συνεχίζει ο Ολυμπιακός

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παίζοντας με αριθμητικό μειονέκτημα στο τελευταίο 20λεπτο, ο Ολυμπιακός άντεξε στην πίεση της Μπέτις και ήρθε ισόπαλος χωρίς σκορ (0-0) στην πρεμιέρα του στον 6ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» δημιούργησαν χθες το βράδυ μία εκπληκτική ατμόσφαιρα και έμοιαζαν με τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας του Μαρτίνς. Με μία αλλαγή σε κάθε γραμμή παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς τον Ολυμπιακό. Οι Γιασίν Μεριά, Γιάννης Φετφατζίδης και Αχμέντ Χασάν ήταν τα νέα πρόσωπα, τα οποία πήραν τη θέση των Μιράντα, Χριστοδουλόπουλου και Γκερέρο. Ο Ελαμπντελαουί συνήλθε από την ίωση που τον ταλαιπώρησε και βρέθηκε στο αρχικό σχήμα.

Σε σύστημα 4-2-3-1 τερματοφύλακας ήταν ο Γιαννιώτης, ακραίοι αμυντικοί οι Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, στόπερ οι Μεριά, Βούκοβιτς, αμυντικοί μέσοι οι Μπουχαλάκης, Καμαρά, εξτρέμ οι Φετφατζίδης, Ποντένσε, επιτελικός μέσος ο Φορτούνης και επιθετικός ο Χασάν.

Σε εκτεταμένο «ροτέισον» προχώρησε ο τεχνικός της Μπέτις, Κίκε Σετιέν. Σε σχέση με την τελευταία αγωνιστική της υποχρέωση, το ματς με τη Βαλένθια στο ισπανικό πρωτάθλημα, είχε οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα. Μόνο οι Σίντνεϊ, Μαντί και Γκουαρδάδο είχαν παίξει κόντρα στις «νυχτερίδες».

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να προφυλάξουν την εστία τους. Παράλληλα, όποτε η μπάλα ήταν στην άμυνα της Μπέτις, οι «Πειραιώτες» πίεζαν ψηλά για να προκαλέσουν προβλήματα. Και συχνά τα κατάφερναν. Στο 35΄ ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Μπουχαλάκη που είχε δεχθεί κίτρινη στο 31΄ με τον Νάτχο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε από τον Ποντένσε στο 41΄.

Στο 50΄ ο Ποντένσε ήταν πάλι που με μία εκπληκτική πάσα έβγαλε τον Φετφατζίδη σε θέση για γκολ, αλλά ο τελευταίος απέτυχε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Στο 74΄, η ομάδα του Πειραιά υποχρεώθηκε να συνεχίσει με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Τσιμίκα με δεύτερη κίτρινη (στο 30΄ είχε δει την πρώτη) για αντικανονικό μαρκάρισμα.

Στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου, η Μίλαν νίκησε στο Λουξεμβούργο την Ντουντελάνζ με 1-0 (59΄ Ιγκουαΐν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Καμαρά, Μπουχαλάκης (35΄ Νάτχο), Φορτούνης, Φετφατζίδης (71΄ Χριστοδουλόπουλος), Ελαμπντελαουί, Χασάν, Μεριά, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Ποντένσε (80΄ Τοροσίδης).

ΜΠΕΤΙΣ: Ρόμπλες, Χάβι Γκαρθία, Σέρχιο Λεόν (72΄ Κανάλες), Τέγιο, Σίντνεϊ, Μορόν, Χοακίν (80΄ Σανάμπρια), Γκουαρδάδο, Μπαραγκάν, Λο Σέλσο (83΄ Ινούι), Μαντί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή