Οι… αναγνώσεις του ντέρμπι της Τούμπας

Οι… αναγνώσεις του ντέρμπι της Τούμπας

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο είναι το δημοφιλέστερο σπορ του πλανήτη επιβεβαιώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έπειτα από τη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-0 επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι «Δικεφάλων». Από ένα μόνο 90λεπτο προκύπτουν δεκάδες διαφορετικές ερμηνείες του αποτελέσματος και του τι επιφέρει στο πρωτάθλημα και στη λειτουργία των ομάδων. Πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ στέκονται στην εκτελεστική δεινότητα του Πρίγιοβιτς και στο γεγονός πως η ομάδα τους κέρδισε με «καθαρό» σκορ την ΑΕΚ σε μια μέτρια βραδιά των Κυπελλούχων Ελλάδος. Οταν ο ΠΑΟΚ αποδώσει καλύτερα, αναφέρουν, θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση και ο πολυπόθητος τίτλος του πρωταθλήματος θα κατακτηθεί. Αρκετοί φίλοι της ΑΕΚ υποστηρίζουν πως η ατυχία και τα 2 δοκάρια στέρησαν από την Ενωση τη νίκη ή την ισοπαλία, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώθηκε η ποιοτική ανωτερότητα του ΠΑΟΚ, όπως αυτή παρουσιαζόταν πριν από το παιχνίδι. Οπως και στις περισσότερες περιπτώσεις που υπάρχουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Πράγματι, η ΑΕΚ ήταν άτυχη σε 2 περιπτώσεις και ο ΠΑΟΚ σκόραρε 2 γκολ σε τρεις ευκαιρίες που δημιούργησε, ωστόσο η αίσθηση που αφήνει ο αγώνας είναι πως η πρωταθλήτρια, στην παρούσα φάση δεν έχει το «μέταλλο» που χαρακτήριζε την περυσινή εντυπωσιακή της σεζόν. Ο Σιμόες μοιάζει να έχει στερέψει από δυνάμεις, λύσεις από τον πάγκο δεν υπάρχουν και ο αρχηγός της ομάδας Πέτρος Μάνταλος μοιάζει εκνευρισμένος και μακριά από τον καλό του εαυτό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως φταίει αποκλειστικά εκείνος για τις δύο ήττες από Αγιαξ και ΠΑΟΚ. «Ολοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε», ανέφερε ο Μιχάλης Μπακάκης και το «μαζί» αφορά και στον Μαρίνο Ουζουνίδη που και αυτός είχε δύο «κακές» βραδιές σε Αμστερνταμ και Θεσσαλονίκη. Κατά πολλούς, η βάση των κακών εμφανίσεων είναι ό,τι (δεν) έγινε το καλοκαίρι με τις μεταγραφές, η ΑΕΚ τώρα το πληρώνει με την έλλειψη λύσεων. Η ΑΕΚ βεβαίως δεν έχει χάσει τίποτα ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Ελλάδα και πρέπει να ανασυνταχθεί ενόψει της σημαντικής αναμέτρησης του Σαββάτου με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Στον ΠΑΟΚ, υπάρχει σαφέστατη ικανοποίηση για τη νίκη, λίγες μέρες πριν από τη μεγάλη μάχη με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το ροτέισον που επέλεξε ο Λουτσέσκου στον αγώνα με την Τσέλσι τον δικαίωσε, καθώς σημαντικοί παίκτες της ομάδας εμφανίστηκαν καλοί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Στα θετικά του αγώνα, η εξαιρετική παρουσία του Φινλανδού διαιτητή Γκεστράνιους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή