Με βαριά ποινή κινδυνεύει η ΑΕΚ

Με βαριά ποινή κινδυνεύει η ΑΕΚ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απολογία για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή κλήθηκε η ΑΕΚ και σύμφωνα με το κατηγορητήριο κινδυνεύει με τιμωρία έδρας για 2 έως 4 αγώνες, αλλά και αφαίρεση 3 βαθμών.

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, οπαδοί της ΑΕΚ συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου και τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου 10 λεπτά. Στην ολοκλήρωσή τους, λόγω χρήσης χημικών από την αστυνομία, αρκετοί φίλοι της ΑΕΚ που βρίσκονταν στη θύρα δίπλα από την κερκίδα των οργανωμένων οπαδών κατέβηκαν με ταχύτητα προς τις πρώτες σειρές προκειμένου να αποφύγουν τις παρενέργειες των χημικών.

Ανδρες της εταιρείας σεκιούριτι του γηπέδου άνοιξαν την πόρτα της συγκεκριμένης θύρας, ούτως ώστε οι φίλοι της Ενωσης να μεταφερθούν σε άλλο σημείο μέσω του ταρτάν, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο για λίγα λεπτά. Χωρίς να συμβεί το παραμικρό, οι φίλοι της ΑΕΚ πήγαν σε πιο κεντρικές θύρες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η απολογία της ΑΕΚ είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι.

Για την ίδια ημέρα στις 18.00, ορίστηκε ο αγώνας Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και της Λαμίας που είχε αναβληθεί προ δύο εβδομάδων λόγω πιεσμένου προγράμματος της Ενωσης που είχε υποχρεώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, καθώς την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι της Ελλάδας με την Ουγγαρία για την τρίτη αγωνιστική του Nations League. Ετσι, παρά τις απουσίες διεθνών, η Ενωση θα υποδεθεί τη Λαμία είτε στο γήπεδο της Ριζούπολης είτε σε αυτό της Καλλιθέας.

Στο μέτωπο του γηπέδου τα έργα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και πλέον στη Νέα Φιλαδέλφεια υπάρχει ξεκάθαρη μορφή κερκίδων σε περισσότερα από ένα σημεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή