Παραμένουν ανοικτά σημαντικά ζητήματα στην ΑΕΚ σχετικά με τα συμβόλαια παικτών της

Παραμένουν ανοικτά σημαντικά ζητήματα στην ΑΕΚ σχετικά με τα συμβόλαια παικτών της

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πενταετές πλάνο της ΑΕΚ, με την ασυναγώνιστη πορεία που οδήγησε από την Γ΄ Εθνική στο Κύπελλο, στην έξοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, στο πρωτάθλημα και φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, με ταυτόχρονη διαδικασία κατασκευής υπερσύγχρονου γηπέδου, είναι δεδομένο πως αποτελεί κάτι το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Το καλοκαίρι που πέρασε, όμως, παρατηρήθηκαν αρκετές μεταγραφικές «ανορθογραφίες» που είχαν ως αποτέλεσμα να παρουσιαστεί η Ενωση σχετικώς αποδυναμωμένη σε καίριες θέσεις της διάταξής της.

Η ΑΕΚ είναι αυτή τη στιγμή μια υγιής ανώνυμη εταιρεία που «ζει» από τα δικά της έσοδα και το προηγούμενο καλοκαίρι ξεκίνησε και τη διαδικασία πώλησης ποδοσφαιριστών στην τιμή που ήθελε.

Αυτό που προβληματίζει καθώς πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα, είναι πως το ερχόμενο καλοκαίρι ολοκληρώνονται τα συμβόλαια τεσσάρων σημαντικών ποδοσφαιριστών της ομάδας (Μπακασέτας, Σιμόες, Γκάλο, Λόπες) και η πρόοδος στις συζητήσεις για επέκταση της συνεργασίας τους με την ομάδα είναι μικρή.

Η αναγωγή προς τα πάνω ως προς τα ποσά που δίνονται για συμβόλαια ποδοσφαιριστών είναι μια διαδικασία που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, καθώς η ΑΕΚ ουσιαστικά έχει ορίσει τον Λιβάγια ως πιο ακριβοπληρωμένο ξένο ποδοσφαιριστή και τον Μάνταλο ως τον πιο υψηλά αμειβόμενο Ελληνα. Το ζήτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι ότι οι παίκτες που συνετέλεσαν τα μέγιστα στην εντυπωσιακή πορεία της ΑΕΚ ζητούν περισσότερα χρήματα από αυτά που προσφέρει αυτήν τη στιγμή η ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμη σοβαρή διαφορά.

Νέοι γρίφοι

Το να επιλέξει να μην κρατήσει η ΑΕΚ αυτούς τους ποδοσφαιριστές είναι προφανώς δικαίωμά της, αλλά το να βρεθεί να τους χάσει χωρίς να καρπωθεί ούτε ένα ευρώ, όπως συνέβη στην περίπτωση του Γιόχανσον, δημιουργεί προβληματισμό. Με τον Σιμόες φαίνεται να υπάρχει χάσμα, ενώ ο Μπακασέτας, ο οποίος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της από την αρχή της σεζόν, θα μπορεί από 1/1/19 να διαπραγματευτεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, όπως και οι υπόλοιποι προαναφερθέντες παίκτες.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στα δικαστήρια για την υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και στην καλύτερη περίπτωση θα καρπωθεί λίγα χρήματα και κυρίως δυσανάλογα της αξίας του ποδοσφαιριστή, ενώ Γκάλο και Λόπες είναι πιο «ήπιες» περιπτώσεις λόγω ηλικίας και περιορισμένου ενδιαφέροντος από άλλες ομάδες. Η ΑΕΚ μάς έχει συνηθίσει σε «ξαφνικές» ανανεώσεις, όπως συνέβη στις περιπτώσεις Μπάρκα και Μπακάκη, και δεν αποκλείεται να γίνει κάτι τέτοιο άμεσα και με τους προαναφερθέντες, όμως το σενάριο να δούμε ένα πλήρως διαφοροποιημένο ρόστερ στη σεζόν 2019-2020 χωρίς η ΑΕΚ να έχει «ρευστοποιήσει» την αξία των τωρινών παικτών της, δεν φαντάζει τόσο μακρινό με τα τωρινά δεδομένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή