Ελάχιστα περιθώρια για κάποια έκπληξη

Ελάχιστα περιθώρια για κάποια έκπληξη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι 32 καλύτερες ομάδες από όλες τις ηπείρους του κόσμου είναι έτοιμες να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στα γήπεδα της Βραζιλίας, με τελικό στόχο και προορισμό το Στάδιο Μαρακανά στις 13 Ιουλίου. Από τη φετινή διοργάνωση δεν λείπει καμία μεγάλη δύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, γεγονός που αυξάνει τους μνηστήρες του τροπαίου. Ωστόσο, δεν έχουν όλες οι ομάδες ίσες πιθανότητες να σηκώσουν το βαρύτιμο κύπελλο στον ουρανό του Ρίο. Στα Μουντιάλ δεν υπάρχει χώρος για εκπλήξεις. Αλλωστε, η μεγαλύτερη ανατροπή βρίσκεται στο μακρινό 1950 όταν η Ουρουγουάη «έκλεψε» το τρόπαιο από τους γηπεδούχους Βραζιλιάνους.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνον οκτώ ομάδες έχουν στεφθεί παγκόσμιες πρωταθλήτριες σε σύνολο 19 διοργανώσεων και όλες τους προέρχονται είτε από την Ευρώπη είτε από τη Λατινική Αμερική. Η 20ή διοργάνωση δεν πρόκειται να… χαλάσει καμία παράδοση. Ενα κλειστό κλαμπ ομάδων κατέχει τον τίτλο του φαβορί και πολύ δύσκολα θα αφήσει περιθώρια για νέες… εισβολές. Σε ένα θεωρητικώς πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θέση βρίσκουν η Βραζιλία, η Ισπανία, η Αργεντινή και η Γερμανία. Ενα βήμα πίσω τους ακολουθούν οι Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία, ενώ Αγγλία, Πορτογαλία και Ουρουγουάη συνθέτουν ένα ξεχωριστό γκρουπ τρίτης ταχύτητας. Η πιθανότητα να φθάσει οποιαδήποτε άλλη από τις 22 ομάδες μέχρι τον τελικό της 13ης Ιουλίου, μοιάζει να είναι ουτοπική. Αυτό, βέβαια, δεν ψαλιδίζει τα όνειρά τους για μία πορεία στα όρια της υπέρβασης. Το Βέλγιο, η Κροατία, η Ρωσία, η Βοσνία και η Ακτή Ελεφαντοστού μπορούν να γίνουν οι ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης, ενώ ελληνικά μάτια θα υπάρχουν και για τον Αγγελο Ποστέκογλου, τον προπονητή της Αυστραλίας. Οσο για τους… λάτρεις των συμπτώσεων, είναι μάλλον απίθανο αυτό το Μουντιάλ να καταλήξει σε ιταλικά χέρια. Το 1970, στο Μεξικό, η Ιταλία έφθασε στον τελικό του Μουντιάλ και ηττήθηκε από τη Βραζιλία. Δώδεκα χρόνια μετά, το 1982 στην Ισπανία, αγωνίστηκε ξανά στον τελικό, κερδίζοντας τη Γερμανία. Δώδεκα χρόνια μετά, το 1994 στις ΗΠΑ, έχασε έναν ακόμη τελικό από τη Βραζιλία. Δώδεκα χρόνια μετά, το 2006 στη Γερμανία, κέρδισε στον τελικό τη Γαλλία. Με… απλούς υπολογισμούς, η Ιταλία θα χάσει στον τελικό του επόμενου Μουντιάλ (2018 – Ρωσία) και θα κερδίσει το τρόπαιο ξανά το 2030.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT