Στους «4» της Ευρώπης η εθνική ανδρών πόλο

Στους «4» της Ευρώπης η εθνική ανδρών πόλο

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με όπλο την άμυνα, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κατάφερε, ύστερα από 17 χρόνια, να προκριθεί στις 4 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Στους προημιτελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Βελιγράδι, νίκησε την Ισπανία με 6-2 (2-0, 1-1, 2-1, 1-0). Επόμενος αντίπαλος των διεθνών μας θα είναι η Σερβία, η οποία υπερίσχυσε της Ρωσίας με 15-5. Η αναμέτρηση με την «οικοδέσποινα» και φαβορί για το χρυσό μετάλλιο θα διεξαχθεί αύριο (21.15).

Το παιχνίδι άρχισε σε… αναγνωριστικούς ρυθμούς και για τις δύο ομάδες. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε με τον Γιάννη Φουντούλη, ενώ το 2-0 πέτυχε ο Χρ. Αφρουδάκης. Οι διεθνείς με εκπληκτική άμυνα, και με τον Κώστα Φλέγκα να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, εκμεταλλεύτηκαν τα κενά που άφηναν οι «ταυρομάχοι» και κατάφεραν να προκριθούν στην τετράδα. Τα περισσότερα γκολ μπήκαν από την περιφέρεια, ενώ η εθνική είχε 2/6 στον παίκτη παραπάνω. Κάποιοι αθλητές μας, όπως ο Μυλωνάκης που έπαιξε με ράμματα, αγωνίστηκαν τραυματισμένοι από το προηγούμενο παιχνίδι με τη Ρουμανία.

Οι Ισπανοί στις προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις είχαν πετύχει 50 γκολ και χθες σημείωσαν μόνο δύο. Και τα δύο γκολ των «ταυρομάχων» πέτυχε ο αριστερόχειρας περιφερειακός του Ολυμπιακού Μπλάι Μάλιαρακ.

Τελευταία φορά που είχε προκριθεί η εθνική σε «τετράδα» ήταν το 1999. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τότε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε αποκλείσει την Ισπανία για να πάρει το «εισιτήριο». «Οταν μέσα σε τέσσερις μήνες βρίσκεσαι δύο φορές σε “τετράδες” κορυφαίων διοργανώσεων είναι, πραγματικά, κάτι φανταστικό. Το απολαμβάνουμε. Στοχεύουμε πάντα στην κορυφή. Η προοπτική της κατάκτησης ενός μεταλλίου θα είναι κάτι πολύ καλό για το ελληνικό πόλο αλλά και για τον αθλητισμό της χώρας, γενικότερα. Για εμάς αποτελεί πρόκληση. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες απέναντι στη Σερβία. Θα παίξουμε με στόχο και χωρίς άγχος. Η αντίπαλός μας είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου και θα την αντιμετωπίσουμε μέσα στο σπίτι της με 15.000 φιλάθλους στο πλευρό της. Εχουμε φιλοδοξίες, ικανότητες και αξίες, και δεν σταματάμε εδώ», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος.

Τα γκολ πέτυχαν: Ισπανία: Μάλιαρακ 2

Ελλάς: Φουντούλης 3, Μυλωνάκης 1, Μουρίκης 1, Βλαχόπουλος 1.

Προσπάθησαν οι γυναίκες

Νωρίτερα η εθνική ομάδα των γυναικών ηττήθηκε από την Ολλανδία με 10-11 (3-1, 3-3, 4-3, 0-4) και στους προημιτελικούς θα βρουν απέναντί τους την Ισπανία ή την Ιταλία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε μπροστά στο σκορ, ακόμα και με τέσσερα γκολ διαφορά (10-6), αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα.

«Η εμφάνισή μας ήταν καλή, παρά την ήττα, που ήρθε στο τέλος. Προχωράμε για το χιαστί. Για εμάς είναι το σημαντικότερο παιχνίδι στη διοργάνωση. Η ομάδα αυτήν τη στιγμή μπορεί να “βγάλει” πράγματα, έχει διάθεση, ενέργεια, λογική στο παιχνίδι της», τόνισε ο Σάκης Κεχαγιάς.

Τα γκολ πέτυχαν: Ολλανδία: Σμιτ 1, Α. Γκένε 1, Φαν ντερ Σλόοτ 3, Στόμφορστ 1, Μέγκενς 2, Κλόσεν 2, Σέβενικ 1.

Ελλάς: Αβραμίδου 3, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 2, Μανωλιουδάκη 2, Ελ. Πλευρίτου 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή