Νταν Μπράουν για παιδιά 

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νταν Μπράουν, συγγραφέας των μεγάλων μπεστ σέλερ «Κώδικας Ντα Βίντσι» και «Πεφωτισμένοι», διάσημος για τις κρυπτογραφικές του γνώσεις, και για ιστορίες με καταιγιστική πλοκή γύρω από θέματα που αφορούν θρησκευτικές λατρείες, αιρέσεις και διεθνείς συνωμοσίες με πολιτικό αντίκτυπο, επανέρχεται στο εκδοτικό προσκήνιο. Μόνον που αυτή τη φορά παρουσιάζει ένα βιβλίο για παιδιά 3-7 ετών, με τίτλο «Wild Symphony». Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός μικρού ποντικού που προσλαμβάνεται ως διευθυντής μιας ορχήστρας ζώων, και τους μεταδίδει την αξία της συνεργασίας και της κοινής προσπάθειας. Θα κυκλοφορήσει αυτήν την εβδομάδα μαζί με ένα άλμπουμ κλασικής μουσικής για παιδιά, το οποίο συνέθεσε ο Μπράουν βασισμένο σε τραγούδια που είχε γράψει πριν από περίπου 30 χρόνια, όταν ήταν ένας νεαρός επίδοξος μουσικός.
 
Νέα βιογραφία του JFK 

Μια νέα βιογραφία που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της πολιτικής ιστορίας κυκλοφορεί σήμερα στις ΗΠΑ. Με τίτλο «JFK: Coming of Age in the American Century, 1917-1956», είναι ο πρώτος από τους δύο τόμους μιας σοβαρής μελέτης που εστιάζει στα χρόνια που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, από την παιδική του ηλικία έως την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας. Ο συγγραφέας του έργου Φρέντρικ Λόγκβαλ είναι ιστορικός βραβευμένος με Πούλιτζερ, καθηγητής στο Χάρβαρντ, και δημιουργεί το πορτρέτο ενός άνδρα με γοητεία, αίγλη αλλά και βάθος χαρακτήρα. 
 
Από τον Eλιοτ, στις Μπροντέ 

20.000 λίρες Αγγλίας προσέφερε το Ιδρυμα «T.S. Eliot», που διαχειρίζεται την πνευματική κληρονομιά του Βρετανού ποιητή, προς το «Μουσείο Μπροντέ», δηλαδή το παλιό πρεσβυτέριο στο δυτικό Γιορκσάιρ της Αγγλίας όπου μεγάλωσαν οι αδερφές Σαρλότ, Εμιλι και Αν, συγγράφοντας μεταξύ άλλων μυθιστορήματα όπως τα «Τζέιν Eϊρ» και «Ανεμοδαρμένα ύψη». Αιτία της προσφοράς, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και μήνες το «Μουσείο Μπροντέ» λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του μουσείου, το ποσό που απαιτείται προκειμένου να μην οδηγηθεί σε οριστικό κλείσιμο αγγίζει τις 500.000 λίρες, από τις οποίες, μέχρι στιγμής (και συμπεριλαμβανομένης της δωρεάς του Ιδρύματος «Eliot»), έχουν συγκεντρωθεί 70.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή