Τα «κλειδιά» της μυθοπλασίας

Τα «κλειδιά» της μυθοπλασίας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μυθιστόρημα: ιστορίες χρήσης» ονομάζεται το σεμινάριο που προαναγγέλλει ο Ianos, με εισηγήτρια τη συγγραφέα Αμάντα Μιχαλοπούλου. «Αν το διήγημα είναι μια φέτα ψωμί, το μυθιστόρημα είναι ολόκληρο το καρβέλι». Με αυτή τη φράση αρχίζει η περιγραφή του μαθήματος και είναι προφανές ότι η σειρά των διαλέξεων, που είναι χωρισμένη σε ενότητες και θα συνοδεύεται από ασκήσεις, δεν εξασφαλίζει τη συγγραφή ενός μυθιστορήματος σε μερικούς μήνες, αλλά θα δώσει τα «κλειδιά» για το πώς λειτουργεί η μυθοπλασία. Εάν η πανδημία δεν επιτρέψει διά ζώσης διδασκαλία, προβλέπονται τμήματα μέσω zoom τις προκαθορισμένες ημέρες και ώρες. Μετά το τέλος του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης. Εναρξη: 17/11.

Η «Χιροσίμα» στα ρωσικά

Για να τιμήσουν την 75η επέτειο του βομβαρδισμού της Χιροσίμας, ο ανεξάρτητος μοσχοβίτικος εκδοτικός οίκος Individuum και οι διαδικτυακές εκδόσεις Bookmate Originals κυκλοφόρησαν πριν από λίγο καιρό την πρώτη πλήρη ρωσική μετάφραση του βιβλίου «Χιροσίμα», που έγραψε το 1946 ο δημοσιογράφος Τζον Χέρσεϊ αποκαλύπτοντας τα τραγικά επακόλουθα του γεγονότος. Το βιβλίο βασίστηκε στο περίφημο άρθρο των 30.000 λέξεων που έγραψε ο Χέρσεϊ για το περιοδικό New Yorker, και με τη δημοσίευσή του είχε αμέσως τεράστια διεθνή απήχηση. Το βιβλίο πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο επί πολλές δεκαετίες, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 12 γλώσσες, αλλά ποτέ δεν εκδόθηκε στην τότε Σοβιετική Ενωση για λόγους πολιτικούς. 

Εκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Χωρίς κοινό θα διεξαχθούν, εντέλει, οι φετινές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης. Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού διαρκώς αυξάνεται σε όλη τη Γερμανία, οι διοργανωτές αποφάσισαν να περιορίσουν τη «ζωντανή» συμμετοχή μόνο στους συντονιστές και στους συγγραφείς που θα πάρουν μέρος σε συζητήσεις. Η απόφαση ισχύει επίσης για την τελετή έναρξης, για την οποία έχουν «εγγραφεί» ψηφιακά 250 επισκέπτες. Η εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου γίνεται σήμερα στις 12.30 μ.μ. και η τελετή έναρξης στις 6 μ.μ. Και οι δύο θα μεταδοθούν από το buchmesse.de/opening2020. Ολες οι εκδηλώσεις μπορούν να προβληθούν ζωντανά στο www.buchmesse.ard.de και στο www.buchmesse.de/live.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή