Οι παρίες της Ιαπωνίας και οι ώριμοι σταρ του Χόλιγουντ

Οι παρίες της Ιαπωνίας και οι ώριμοι σταρ του Χόλιγουντ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλέφτες
καταστημάτων ★★★★
ΔΡΑΜΑ (2018)
Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε-Εντα
Ερμηνείες: Λίλι Φράνκι,
Σακούρα Αντο, Μάγιου Ματσουόκα

Στην πλατφόρμα του Cinobo προστέθηκε πρόσφατα μία από τις κορυφαίες ταινίες των τελευταίων ετών, βραβευμένη με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών. Πρωταγωνιστές της είναι μια ιδιότυπη οικογένεια, δίχως κανονικούς συγγενικούς δεσμούς αλλά ενωμένη από την ανάγκη και την… απάτη. Μια γιαγιά που παίρνει επίδομα επειδή μένει μόνη (αλλά φιλοξενεί κόσμο), ένας πατέρας που μαθαίνει στα παιδιά (δεν είναι στην πραγματικότητα δικά του) την τέχνη της μικροκλοπής στα σούπερ μάρκετ, γυναίκες που βάζουν σε στρώματα τα ρούχα στα δοκιμαστήρια κ.ο.κ. Οταν ένα μικρό –και κακοποιημένο– κοριτσάκι θα βρεθεί στον δρόμο τους, εκείνοι το «υιοθετούν» και το φροντίζουν σαν να ήταν δικό τους.

Η αλλόκοτη αυτή ιστορία γίνεται το όχημα του Ιάπωνα Κόρε-Εντα ώστε να μας οδηγήσει στις παρυφές της ανεπτυγμένης κοινωνίας, όπου οι παρίες ζουν με τους δικούς τους κώδικες και κανόνες, χωρίς όμως να λησμονούν την ανθρωπιά τους. Το σενάριό του, που εγκιβωτίζει χιούμορ και δράμα συχνά στην ίδια πρόταση, είναι εξαιρετικό, χωρίς να φοβάται ακόμη και τις ανατροπές που θα ταίριαζαν σε θρίλερ μυστηρίου – και ας είναι αυτές λιγότερο πειστικές στην πρώτη ματιά. Αρτια και η κινηματογράφηση, η οποία μετακινείται από ασφυκτικούς εσωτερικούς χώρους στην απεραντοσύνη της παραλίας με άνεση και χάρη.
 
Τhe Undoing
ΔΡΑΜΑ (2020)
Δημιουργός: Ντέιβιντ Κέλι
Ερμηνείες: Νικόλ Κίντμαν,
Χιου Γκραντ, Ντόναλντ Σάδερλαντ

Οι παρίες της Ιαπωνίας και οι ώριμοι σταρ του Χόλιγουντ-1
Η Νικόλ Κίντμαν στη μίνι σειρά «Τhe Undoing», που είναι διαθέσιμη στη Vodafone TV.

 

Δύο χολιγουντιανοί σταρ που με τα χρόνια έχουν ωριμάσει σε πολύ καλούς ηθοποιούς συναντιούνται στην καινούργια σειρά του HBO (στην Ελλάδα διαθέσιμη στη Vodafone TV), η οποία παντρεύει το δράμα με το θρίλερ μυστηρίου. Η ψυχολόγος Γκρέις (Νικόλ Κίντμαν) και ο ογκολόγος Τζόναθαν (Χιου Γκραντ) έχουν μια τυπική μεσοαστική οικογένεια στη Νέα Υόρκη. Οταν ωστόσο μια μητέρα παιδιού από το ιδιωτικό σχολείο του γιου τους θα βρεθεί άγρια δολοφονημένη, η ζωή τους θα έρθει τα πάνω κάτω και η Γκρέις θα κληθεί να λάβει μερικές πολύ κρίσιμες αποφάσεις.

Η μίνι σειρά έξι επεισοδίων του Ντέιβιντ Κέλι είναι συναρπαστική σχεδόν σε όλη της τη διάρκεια, θυμίζοντας συνεχώς πως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται εξαρχής. Ηθικά ερωτήματα, κοινωνικός σχολιασμός, αλλά και η διάσταση της απώλειας και του ψυχικού τραύματος, είναι επίσης παρόντα εδώ, σε ένα σύνολο πάντως που αναδεικνύεται ξεκάθαρα παραπάνω λόγω της παρουσίας των πρωταγωνιστών του. Στα 53 και 60 τους χρόνια, αντίστοιχα, Κίντμαν και Γκραντ είναι ωριμότεροι ερμηνευτικά παρά ποτέ, με τον δεύτερο ειδικά να εκπλήσσει ευχάριστα, όντας εξαιρετικός σε έναν πραγματικά απαιτητικό, πολυδιάστατο ρόλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή