Δύο χρόνια χωρίς τον Αμος Οζ

Δύο χρόνια χωρίς τον Αμος Οζ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιέρωμα στο έργο του Ισραηλινού συγγραφέα Αμος Οζ πραγματοποιεί η πρεσβεία του Ισραήλ σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Ιανός και τις εκδόσεις Καστανιώτη, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ.μ., με αφορμή τη δεύτερη επέτειο από τον θάνατο του σπουδαίου συγγραφέα. Οι μεταφράστριες Μάγκυ Κοέν, Λουίζα Μιζάν και Χρυσούλα Παπαδοπούλου θα ανατρέξουν στα κείμενα και στα βιβλία του Οζ και θα συζητήσουν για το πολύπτυχο έργο του. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος Ξένης Λογοτεχνίας των εκδόσεων Καστανιώτη, Γρηγόρης Μπέκος. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τη σελίδα της πρεσβείας του Ισραήλ στο Facebook. 

Αθέμιτες πρακτικές για τα e-books

Αγωγή κατά της Amazon για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού κατέθεσε το δικηγορικό γραφείο Hagens Berman. Το νομικό γραφείο κατηγορεί τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου ότι συνέπραξε με πέντε μεγάλους εκδοτικούς οίκους (Hachette, HarperCollins, Macmillan, Penguin Random House και Simon & Schuster) με στόχο να κρατηθεί ψηλά η τιμή των ηλεκτρονικών βιβλίων και να πληρώσουν οι καταναλωτές περισσότερο από την πραγματική αξία τους. Στην αγωγή υποστηρίζεται ότι αν και οι τιμές των e-books είχαν μειωθεί την περίοδο 2013-2014, αυξήθηκαν τεχνητά το 2015 έπειτα από συμφωνία των μεγάλων εκδοτών και της εταιρείας. Παρόμοια αγωγή είχε δικαιώσει τους αιτούντες έναντι της Apple, η οποία κλήθηκε να πληρώσει αποζημιώσεις ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από 10 χρόνια. 

Κόκκινο και Μπλε για τη δημοκρατία

Μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις Νεφέλη και το World Human Forum με αφορμή την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Αμερικής Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου (και ώρα 3 μ.μ.) και την έκδοση του παιδικού βιβλίου «Κόκκινο και Μπλε», που θίγει το μεγάλο θέμα των δημοκρατικών αξιών. Μέσα από τις παρατηρήσεις και τις απορίες ενός παιδιού αναδεικνύονται οι αξίες της συνύπαρξης και της σύνθεσης για το κοινό καλό. Στην εκδήλωση μιλούν οι Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Περικλής Δουβίτσας, Σίνθια Φάραρ, Τζος Ομπερ, Γιώργος Παγουλάτος, Πέγκυ Πελώνη, Κώστας Συνολάκης και η συγγραφέας Μιρέγια Τάμπουας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή