Το αστυνομικό δαιμόνιο ξεχωρίζει στις πλατφόρμες

Το αστυνομικό δαιμόνιο ξεχωρίζει στις πλατφόρμες

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Capitani
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΡΑΜΑ
Δημιουργός: Τιερί Φαμπέρ
Ερμηνείες: Λουκ Σιλτς, Σοφί Μουζέλ, Κλοντ ντε Ντεμό 

Από το πιο απροσδόκητο μέρος μάς έρχεται μια ενδιαφέρουσα αστυνομική ιστορία, που είναι διαθέσιμη εδώ και λίγο καιρό στην πλατφόρμα του Netflix. Στο συναρπαστικά αδιάφορο Λουξεμβούργο και συγκεκριμένα στην ειδυλλιακή επαρχία του, ο αστυνομικός Καπιτάνι καταφτάνει για να διαλευκάνει τον φόνο ενός 15χρονου κοριτσιού. Εκεί θα αντιμετωπίσει αρχικά την καχυποψία των ντόπιων και τα κρυμμένα μυστικά της κοινότητας, ενώ στο πλευρό του θα σταθεί μια νεαρή αστυφύλακας. Καθώς η υπόθεση εκτυλίσσεται, νέα στοιχεία θα έρθουν στο φως οδηγώντας το νήμα της αναζήτησης σε μια στρατιωτική βάση που βρίσκεται καταμεσής του γειτονικού δάσους.

Η παραγωγή της σπιθαμιαίας κεντροευρωπαϊκής χώρας είναι άρτια σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα ένα μάλλον τυπικό αστυνομικό, που όμως κρατάει για τα καλά την προσοχή του θεατή, με τους γρήγορους ρυθμούς –η διάρκεια του καθενός από τα συνολικά δώδεκα επεισόδια είναι 27-30 λεπτά– και την εξέλιξη της πλοκής του. Η κοινωνία του κουκλίστικου, κατά τα άλλα, χωριού (ο δήμαρχος, ο ιερέας, ο δάσκαλος κ.ο.κ.) λειτουργεί ως μικρογραφία ενός φαινομενικά άψογου ευρύτερου συνόλου, το οποίο όμως έχει τις δικές του σκοτεινές πτυχές. Και όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, σχεδόν τίποτα δεν είναι έτσι όπως φαίνεται στην πρώτη ματιά.
 
Επιθεωρητής Μεγκρέ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ
Δημιουργός: Σάρα Χάρντινγκ
Ερμηνείες: Ρόουαν Ατκινσον, 
Μία Ζεξέν, Σον Ντίνγκγουολ
 
Από την πλατφόρμα του Ertflix επιλέγουμε μια σειρά που αναδεικνύει το σπουδαίο υποκριτικό ταλέντο του συχνά «παρεξηγημένου» Ρόουαν Ατκινσον. Εκεί, σε ένα κλασικό αστυνομικό θρίλερ που μεταφέρει στην οθόνη τα αντίστοιχα μυθιστορήματα του Ζορζ Σιμενόν, υποδύεται τον αστυνομικό Ζιλ Μεγκρέ, ο οποίος καλείται να εξιχνιάσει δύσκολες υποθέσεις στο Παρίσι της δεκαετίας του 1950. Με γυρίσματα που έχουν γίνει σχεδόν αποκλειστικά στη Βουδαπέστη, η οποία μάλλον προσιδιάζει περισσότερο στην παλιά Μονμάρτρη, οι ατμοσφαιρικές τηλεταινίες, πέρα από το σασπένς και το μυστήριο, μας αποκαλύπτουν έναν πολύ διαφορετικό Ρόουαν Ατκινσον.
Αγέλαστος, μειλίχιος και με μια μόνιμη ρυτίδα έγνοιας ανάμεσα στα μάτια, ο 65χρονος ηθοποιός είναι εδώ το άκρως αντίθετο όσων έχουμε συνηθίσει. Η νευρώδης κινησιολογία και οι σήμα κατατεθέν γκριμάτσες έχουν εξαφανιστεί παντελώς, τα μάτια του είναι τα μόνα που φανερώνουν ένα ευφυές και πανίσχυρο πνεύμα. Αν κάποιος μας έλεγε πως αυτός ο μελαγχολικός «Σέρλοκ Χολμς» θα ερμηνευόταν ιδανικά από τον Ατκινσον, δύσκολα θα τον πιστεύαμε και όμως είναι γεγονός. Μοναδικό «ψεγάδι», το γεγονός ότι ο τελευταίος είναι τόσο πρόδηλα και ασυγκράτητα Βρετανός, ώστε ορισμένες φορές μοιάζει απλώς παράταιρο να υποδύεται τον Γάλλο.

Το αστυνομικό δαιμόνιο ξεχωρίζει στις πλατφόρμες-1
 Ο Ρόουαν Ατκινσον ως επιθεωρητής Μεγκρέ, στην ομώνυμη σειρά που προβάλλεται από το Ertflix.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή