Νομάδες και… βασιλείς στις Χρυσές Σφαίρες

Νομάδες και… βασιλείς στις Χρυσές Σφαίρες

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλήθεια είναι πως η εικόνα (ειδικά) των γυναικών σταρ του Χόλιγουντ, που έχουν βάλει τις πανάκριβες τουαλέτες τους και περιμένουν καθισμένες στο σαλόνι του σπιτιού για να ακούσουν τα αποτελέσματα των βραβεύσεων, δεν χάνει ποτέ τον σουρεαλισμό της. Αυτό συνέβη και τα ξημερώματα της Δευτέρας με την απονομή των φετινών Χρυσών Σφαιρών, η οποία για προφανείς λόγους έγινε με ένα συνδυασμό διαδικτυακής σύζευξης και ζωντανών παρουσιαστών σε δύο διαφορετικά στούντιο, στο Λος Αντζελες και στη Νέα Υόρκη. 

Η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς, πάντως, ήταν ίσως η απλούστερα ντυμένη –με πιθανή εξαίρεση αυτή της Τζόντι Φόστερ και της συζύγου της, οι οποίες βγήκαν με τις πιτζάμες τους– ταιριάζοντας απόλυτα με το πνεύμα της ταινίας της. Ο λόγος για την Κλόε Ζάο και το υπέροχο «Nomadland», το οποίο απέσπασε το βραβείο καλύτερου δράματος, με τη δημιουργό του να τιμάται επίσης για τη σκηνοθεσία της. Κάπως έτσι το Netflix έμεινε και φέτος με την… όρεξη της κυριαρχίας στο κινηματογραφικό τοπίο, αν και οι παραγωγές του δεν έφυγαν με άδεια χέρια. 

Αρχικά με τη «Δίκη των επτά του Σικάγου», για την οποία ο Ααρον Σόρκιν απέσπασε το βραβείο σεναρίου, και ύστερα με εκείνο του πρώτου ανδρικού ρόλου σε δράμα, το οποίο απονεμήθηκε στο πρόωρα χαμένο Τσάντγουικ Μπόουζμαν («Η θρυλική Μα Ρέινι»). Αντιθέτως, εκτός νυμφώνος έμεινε τελικά το «Mank», με τον δημιουργό του, Ντέιβιντ Φίντσερ, να κατεβάζει ένα σφηνάκι βότκα την ώρα της ανακοίνωσης, μάλλον για να πάνε τα φαρμάκια κάτω… Επιτυχίες είχε και η πλατφόρμα του Amazon, με τον καινούργιο «Μπόρατ» του Σάσα Μπάρον Κόεν να κερδίζει διπλά στην κατηγορία κωμωδία/μιούζικαλ. Τέλος, στον πολύ ανταγωνιστικό πρώτο γυναικείο, επικράτησε μάλλον ανέλπιστα –ίσως και λίγο άδικα– η Αντρα Ντέι, για την ενσάρκωση της Μπίλι Χόλιντεϊ, σε ένα από τα αρκετά φιλμ που δεν έχουμε δει ακόμη στη χώρα μας. 

Βέβαια, οι Χρυσές Σφαίρες, ως γνωστόν, αφορούν και την τηλεόραση. Εκεί το Netflix ήταν σχεδόν αδύνατο να χάσει, με τον τελευταίο κύκλο του «The Crown» να σαρώνει αποσπώντας τέσσερα βραβεία – τρία ερμηνείας συν εκείνο της καλύτερης δραματικής σειράς. Από κοντά και το φαινόμενο του «Γκαμπί της βασίλισσας», με τις διακρίσεις καλύτερης μίνι σειράς και εκείνη της ερμηνείας για την Ανια Τέιλορ-Τζόι. 

Μία από τις πιο αστείες στιγμές της βραδιάς ήρθε όταν οι διοργανωτές συνδέθηκαν με Λονδίνο για να απονείμουν το βραβείο κωμικής ερμηνείας στον Τζέισον Σουντέικις (ήταν πράγματι εκπληκτικός στο «Ted Lasso»), με τον Αμερικανό ηθοποιό να βρίσκεται σε απολαυστική σύγχυση μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, ενώ αξιολάτρευτη ήταν και η επτάχρονη κορούλα του Κορεάτη Λι Ισαάκ Τσανγκ, που απέσπασε το ξενόγλωσσο βραβείο για το «Minari».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή