Η Ρωσία διαβάζει Ελλάδα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τρίτη θέση στον ρωσικό διαγωνισμό «Η Πετρούπολη διαβάζει: επιλέγουμε τον καλύτερο ξένο συγγραφέα» κατέλαβαν ο Δημήτρης Νόλλας και ο Δημοσθένης Παπαμάρκος (φωτ.). Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη Μαγιακόφσκι της Αγίας Πετρούπολης, και διακρίθηκαν μια συλλογή διηγημάτων του Δ. Νόλλα και η «Εξημέρωση» (εκδ. Πατάκη) του Δ. Παπαμάρκου. Η «Εξημέρωση» δεν έχει μεταφραστεί στα ρωσικά. Το κεφάλαιο που μεταφράστηκε («Νεκρογραφία») από τον Αλεξέι Γκρίσιν διακρίθηκε στην κατηγορία της λογοτεχνικής μετάφρασης.

Αγχος και πανδημία

Συζήτηση για το επίκαιρο ζήτημα της ψυχολογικής πίεσης που βιώνουμε στην καθημερινότητα διοργανώνουν οι εκδόσεις Παπαδόπουλος με αφορμή το βιβλίο «Αγχος» του ψυχιάτρου – ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Παπαδημητριάδη, που κυκλοφορεί στη σειρά «Μικρές Εισαγωγές». Η συζήτηση θα γίνει την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, στις 19.00, live από το Facebook του Public, και με τον συγγραφέα θα συζητήσουν οι Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, διδάκτωρ στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ, Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE, και Ευθύμιος Σαββάκης, δημοσιογράφος, digital content strategist. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Υγείας του ANT1 Φωτεινή Γεωργίου.  

«Χρυσή» Βιβλιοθήκη

Κάθε άλλο παρά βάρος αποτελεί η Βιβλιοθήκη του Λονδίνου στην οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας καθώς, σύμφωνα με πρόσφατη οικονομική έκθεση, συνεισφέρει περίπου 21,3 εκατομμύρια λίρες στο βρετανικό ΑΕΠ. Η βιβλιοθήκη έχει πάνω από 7.000 μέλη, ορισμένα από τα οποία είναι συγγραφείς ή επαγγελματίες της δημιουργικής βιομηχανίας. Μέσω της βιβλιοθήκης παράγονται κάθε χρόνο περίπου 700 βιβλία, 15.000 άρθρα και πάνω από 400 σενάρια. Τον Μάιο η Βιβλιοθήκη του Λονδίνου συμπληρώνει 180 χρόνια λειτουργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή