Τον Οκτώβριο στα βιβλιοπωλεία το τελευταίο μυθιστόρημα του Τζον λε Καρέ

Τον Οκτώβριο στα βιβλιοπωλεία το τελευταίο μυθιστόρημα του Τζον λε Καρέ

Το νέο μυθιστόρημα ονομάζεται Silverview και σύμφωνα με τον ατζέντη του συγγραφέα γράφτηκε πριν από το θάνατο του λε Καρέ, τον περασμένο Οκτώβριο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ερχόμενο οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το νέο μυθιστόρημα του εκλιπόντος Τζον λε Καρέ, (John le Carré), ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους Βρετανούς μυθιστοριογράφους κατασκοπείας.

Ο λε Καρέ απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2020, σε ηλικία 89 ετών και η μεταθανάτια κυκλοφορία του βιβλίου του προγραμματίστηκε ωστε να συμπέσει με την ημερομηνία γενεθλίων του: Στις 12 Οκτωβρίου θα γινόταν 90 ετών.

Το νέο μυθιστόρημα ονομάζεται Silverview και σύμφωνα με τον ατζέντη του συγγραφέα γράφτηκε πριν από το θάνατο του λε Καρέ.

«Το βιβλίο θα δώσει στους θαυμαστές του «μια τελική ευκαιρία να ακούσουν τη χαρακτηριστική του φωνή» δήλωσε ο Τζόνι Γκέλλερ.

Ο λε Καρέ έγινε παγκόσμια γνωστός από το μυθιστόρημά του, ίσως το σημαντικότερο, «Ο κατάσκοπος που ήρθε από το κρύο» (1963) και ακολούθησαν πολλά άλλα, κατασκοπευτικής φαντασίας.

Παρά τα 89 του χρόνια, ο Τζον λε Καρέ ήταν μέχρι το τέλος ανήσυχος και σε συγγραφική φόρμα. Απόδειξη, το τελευταίο του βιβλίο «Ενας έντιμος άνθρωπος».

Διαβάστε σχετικά: Η κληρονομιά του Τζον λε Καρέ

Το 2008 οι Times τον κατέταξαν στον πίνακα των καλύτερων 50 Άγγλων συγγραφέων του 20ού αιώνα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή