Ο νέος Αρσέν Λουπέν και τα λυκειόπαιδα

Ο νέος Αρσέν Λουπέν και τα λυκειόπαιδα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Lupin
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ (2020)
Δημιουργός: Τζορτζ Κέι
Ερμηνείες: Ομάρ Σι, Λουντβίν Σανιέρ, Σουφιάν Γκεράμπ

Η σειρά που αποτέλεσε μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στο Netflix μέσα στο διάστημα της καραντίνας, επιστρέφει με τον δεύτερο κύκλο της, ο οποίος συνεχίζει τη συναρπαστική ιστορία του σύγχρονου Αρσέν Λουπέν. Ο γιγαντόσωμος Ομάρ Σι που εντυπωσίασε στην πρώτη σεζόν στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ασάν, βρίσκεται εδώ να κυνηγάει τους απαγωγείς του γιου του. Ταυτόχρονα βέβαια τόσο η αστυνομία όσο και ένας άσπονδος εχθρός του παρελθόντος βρίσκονται στα δικά του ίχνη, με την ένταση και τις προκλήσεις να κλιμακώνονται όσο τα επεισόδια προχωρούν.
Αλλωστε αυτά, όπως συνέβη και με τον πρώτο κύκλο, είναι μόλις πέντε, ιδανικά δηλαδή για συνεχόμενη θέαση, την οποία ούτως ή άλλως σχεδόν επιβάλλει η γεμάτη σασπένς πλοκή. Αξιοσημείωτα είναι τέλος σε αυτή τη σεζόν τα φλας μπακ του παρελθόντος, τα οποία μας δίνουν μια πιο σφαιρική εικόνα της διαμόρφωσης του Ασάν – Λουπέν, εντοπίζοντας τις αρχές της παράνομης δράσης του.
 

Ο νέος Αρσέν Λουπέν και τα λυκειόπαιδα-1
Κάτω, σκηνή από την ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ «Ολοι θέλουν από λίγο!» (Cinobo).

Ολοι θέλουν από λίγο! ★★★
ΚΩΜΩΔΙΑ (2016)
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
Ερμηνείες: Μπλέικ Τζένερ,
Τάιλερ Χόχλιχ, Ράιαν Γκούζμαν

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε ένα φιλμ της συλλογής «Masculinity Today», δημιουργημένο από τον σπουδαίο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Πρόκειται δε ουσιαστικά για το άτυπο σίκουελ του «Dazed and Confused» του ιδίου, πιθανότατα της καλύτερης high school κωμωδίας που έχουμε δει ποτέ. O Αμερικανός σκηνοθέτης συνεχίζει το νοσταλγικό ταξίδι του στο κολέγιο της δεκαετίας του ’80, εκεί όπου ο freshman Τζέικ καταφθάνει με σκοπό να ενσωματωθεί στην τοπική ομάδα μπέιζμπολ και βέβαια να αρχίσει την περίφημη φοιτητική ζωή. Και αυτό ακριβώς κάνει.
Η ταινία, που παρακολουθεί το τελευταίο τριήμερο των νεαρών πριν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, είναι ένας ύμνος στα ατελείωτα πάρτι, στην ξεγνοιασιά, στις φιλίες και στους ενθουσιώδεις έρωτες που γεννιούνται μέσα σε αυτά τα υπέροχα χρόνια.
Επειδή βέβαια εδώ έχουμε να κάνουμε με Λινκλέιτερ και όχι «American Pie», η ταινία δεν παρουσιάζει μόνο αλκοόλ, σεξ και χοντροκομμένα αστεία. Το κοινωνικό και πολιτικό υπόβαθρο της Αμερικής –και του κόσμου– που αλλάζει καθώς και μία ακόμη στροφή του αμερικανικού ονείρου είναι επίσης ορατά, αν και στο φόντο της νεανικής ευτυχίας.
Τελευταία αλλά ίσως και μεγαλύτερη πρωτοτυπία της ταινίας είναι η επιλογή των πρωταγωνιστών της. Τη σημερινή εποχή, που η μόδα επιβάλλει σχεδόν την κινηματογραφική κυριαρχία του… σπασίκλα, ο παλιομοδίτης Λινκλέιτερ υιοθετεί τους παραμελημένους αθλητές, τους «ωραίους» δηλαδή, οι οποίοι στις παρόμοιου ύφους ταινίες πλέον αγνοούνται, αν δεν είναι και οι κακοί της υπόθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή