Προβλήματα με τη ζωντανή μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης

Προβλήματα με τη ζωντανή μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ασάφειες των μέτρων που αφορούν τη ζωντανή μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, οι οποίες οδηγούν τις Αρχές σε απαγορεύσεις επιβαρυντικές για τον κλάδο των μουσικών, κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος με επιστολή του προς το υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την επιστολή, οι ασάφειες του σχετικού ΦΕΚ παρερμηνεύονται από αστυνομικές διευθύνσεις της περιφέρειας, που συχνά απειλούν με πρόστιμο καταστηματάρχες και μουσικούς, παρότι οι τελευταίοι εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.

Οπως εξηγεί στην «Κ» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Βασίλης Παρασκευόπουλος, το πρόβλημα παρατηρείται από τον Ιούνιο, ενώ εντοπίζεται και στο πρόσφατο ΦΕΚ 3066/Β/9-7-2021 και συγκεκριμένα σε όσα ορίζει περί απαγόρευσης της ζωντανής μουσικής σε κλειστούς χώρους εστίασης που λειτουργούν κατ’ εξαίρεση σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία κ.λπ.

«Προκύπτει από εκεί μια ασάφεια για το αν επιτρέπεται η ζωντανή μουσική σε εξωτερικούς χώρους», λέει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Οι αστυνομικές διευθύνσεις ερμηνεύουν κατά το δοκούν τι ισχύει. Εχουμε ζητήσει να τοποθετηθούν το υπουργείο και η Πολιτική Προστασία με διευκρινιστική εγκύκλιο. Μέχρι στιγμής, οι γραπτές απαντήσεις μάς επισημαίνουν πως το ΦΕΚ είναι σαφές. Οπως όμως καταγγέλλουν συνάδελφοι από την περιφέρεια, οι προφορικές απαντήσεις που παίρνουν από το υπουργείο διαφέρουν. Κάποιος υπάλληλος τους λέει ότι απαγορεύεται η ζωντανή μουσική, άλλος το επιβεβαιώνει, ενώ ένας τρίτος τους ενημερώνει ότι οι προηγούμενοι δεν γνώριζαν και πως η ζωντανή μουσική επιτρέπεται».

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, τέτοια ζητήματα έχουν προκύψει στη Μεσσηνία, στη Μύκονο, στη Σάμο αλλά και στην Κρήτη, τη στιγμή που η γενικότερη εικόνα της εστίασης δεν είναι καλή. «Μας μεταφέρεται ότι η κίνηση έχει πέσει, ειδικά μετά την απαγόρευση των ορθίων. Οι εργοδότες, βλέποντας ότι δεν έχουν έσοδα, προσπαθούν να γλιτώσουν κάποια μεροκάματα. Η κατάσταση δεν χαρακτηρίζεται ομαλή», λέει ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Παράλληλα, στο κομμάτι των συναυλιών τα πράγματα φαίνονται χειρότερα από το προηγούμενο καλοκαίρι», καταλήγει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. «Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν ιδιωτικές συναυλίες που είχαν αγοραστεί από δήμους και περιφέρειες, ενώ τον Ιούλιο φαίνεται πως έγιναν πολλές ακυρώσεις στην επαρχία, πράγμα λογικό όταν ο μισός εργαζόμενος πληθυσμός ζει με το επίδομα. Ζητάμε να τα λάβει υπόψη του αυτά το κράτος. Αντικειμενικά, είμαστε ο κλάδος που θα επιστρέψει στην κανονικότητα τελευταίος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή