Home Cinema: Η σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία σταθερή πηγή έμπνευσης για τηλεοπτικές μεταφορές

Home Cinema: Η σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία σταθερή πηγή έμπνευσης για τηλεοπτικές μεταφορές

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανεξάντλητη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία μπορεί να αποτελέσει σταθερή πηγή έμπνευσης για τηλεοπτικές μεταφορές, κάτι το οποίο αποδεικνύει και η νέα μίνι σειρά του Netflix με τίτλο «Καστανάνθρωπος». Στα έξι της επεισόδια παρακολουθούμε τη Δανία να συγκλονίζεται από μια σειρά άγριων φόνων. Η αστυνόμος Νάια Τούλιν μαζί με τον συνεργάτη της, Μαρκ Χες, θα κληθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν το νόημα των «καστανανθρώπων», των μικρών ομοιωμάτων που αφήνει σαν υπογραφή ο εκτελεστής στον τόπο του εγκλήματος. Η σειρά μεταφέρει σχεδόν υποδειγματικά τη σκοτεινή ατμόσφαιρα του θρίλερ, το οποίο εκτυλίσσεται μέσα στα –κατά τα άλλα– πανέμορφα κόκκινα δάση καστανιάς. Τη διαστροφή φυσικά και εδώ φέρνουν οι πράξεις των ανθρώπων, με τα ψυχολογικά πορτρέτα να αποδεικνύονται εξίσου σημαντικά με τη δράση, η οποία πάντως είναι επίσης αρκούντως καλογυρισμένη.

Μία από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιστροφές των τελευταίων ετών έρχεται την προσεχή Κυριακή. Ο λόγος για τον «Dexter», τον πιο αγαπημένο σίριαλ κίλερ της μικρής οθόνης, ο οποίος έπειτα από οκτώ χρόνια φιλοδοξεί να αποκαταστήσει το ομολογουμένως αμήχανο φινάλε της σειράς. Οπως έχουμε δει από το τρέιλερ η δράση μεταφέρεται πλέον από το εξωτικό Μαϊάμι σε πολύ πιο ψυχρά κλίματα, εκεί όπου ο σπουδαίος πρωταγωνιστής Μάικλ Σ. Χολ, φοράει ξανά την περίφημη… ποδιά, έτοιμος να αποδώσει την ιδιότυπη δικαιοσύνη του. Στην Ελλάδα η σειρά θα προβληθεί από την πλατφόρμα της Cosmote TV από τις 8/11, στις 11 μ.μ.

Ως γνωστόν, εκτός από ταινίες, η πλατφόρμα του Ertflix μάς φέρνει και αρκετές αξιόλογες τηλεοπτικές σειρές, είτε σε ολόκληρους κύκλους είτε σε μορφή επεισοδίων που κυκλοφορούν σταδιακά. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει «Η πιο δυνατή φωνή», η εξαιρετική σειρά των Τομ Μακάρθι και Αλεξ Μέτκαλφ, η οποία αφηγείται την ιστορία του Ρότζερ Αϊλς, άλλοτε πανίσχυρου ιδρυτή και αφεντικού του αμερικανικού Fox News. Ο (αγνώριστος) Ράσελ Κρόου υποδύεται τον Αϊλς, ο οποίος γίνεται ουσιαστικά ο συντονιστής της προπαγάνδας –και στη συνέχεια ο ηγέτης– του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, μέχρι που οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση οδηγούν στην αποκαθήλωσή του. Στο πλευρό του Κρόου βρίσκονται επίσης διάσημοι ηθοποιοί όπως η Σιένα Μίλερ, ο Σεθ Μακφάρλαν και η Αναμπελ Γουάλις. Τα έξι πρώτα επεισόδια της σειράς είναι ήδη διαθέσιμα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή