Disney+: Ξεκινάει στην Ελλάδα με στόχο το μαζικό κοινό

Disney+: Ξεκινάει στην Ελλάδα με στόχο το μαζικό κοινό

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας streaming υπηρεσίας στις 14 Ιουνίου έχει αρχίσει

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι Ελληνες φαν του «Star Wars» να ήθελαν να δουν τη διπλή πρεμιέρα του «Obi-Wan Kenobi» μαζί με τους φίλους τους στην Αμερική στα τέλη Μαΐου, αλλά θα αποζημιωθούν με τα πρώτα τρία χορταστικά επεισόδια του τζεντάι μάστερ Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, που θα τους περιμένουν μόλις ξεκινήσει τη λειτουργία της στην Ελλάδα η πλατφόρμα Disney+.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας streaming υπηρεσίας στις 14 Ιουνίου έχει αρχίσει μαζί με τις εγγραφές των συνδρομητών, οι οποίοι θα βρουν πάνω από 800 ταινίες και περισσότερες από 450 σειρές με ελληνικούς υποτίτλους και μεταγλωττισμένες παιδικές ταινίες.

Το Disney+ τροφοδοτείται με περιεχόμενο από τα πέντε μεγάλα στούντιο της εταιρείας (Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic) και ένα κανάλι γενικής ψυχαγωγίας. Στο βαρύ πυροβολικό της πλατφόρμας περιλαμβάνονται η βιογραφία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τίτλο «Ανοδος», που θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Ιουνίου, το παιδικό μιούζικαλ «Encanto», η μίνι σειρά «Pam & Tommy», που αφηγείται την ιστορία της διαρροής προσωπικών στιγμών της Πάμελα Αντερσον και του Τόμι Λι, οι περιπέτειες του «Moon Knight», ενός αντιήρωα με τον Οσκαρ Αϊζακ, και οσκαρικά ντοκιμαντέρ, όπως το «Free Solo» και η σειρά «Διάσωση». Το κανάλι της γενικής ψυχαγωγίας θα φιλοξενεί νέες και παλαιότερες ταινίες, όπως το «Free Guy» με τον Ράιαν Ρέινολντς και την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, ολοκληρωμένες τηλεοπτικές σειρές, όπως το «The Walking Dead» και σειρές ριάλιτι, όπως το «The Kardashians». Σε αυτά προσθέστε και τη μεγάλη βιβλιοθήκη της Disney με κλασικές ταινίες και σειρές.

Με όλα τα παραπάνω έχετε μια ιδέα για τη συνταγή που χρησιμοποιεί η εταιρεία προκειμένου η νέα της πλατφόρμα να πιάσει τα ενδιαφέροντα ενός μαζικού και διευρυμένου κοινού με στόχο να διπλασιάσει τους συνδρομητές της έως το 2024. Από το 2019 που ξεκίνησε στις ΗΠΑ το Disney+ έχει προσελκύσει 137,7 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. «Παραμένουμε πιστοί και προσηλωμένοι σε ένα στόχο: να παραδώσουμε 230 έως 260 εκατομμύρια συνδρομητές έως το τέλος του 2024», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της Walt Disney Company Ελλάδας, Βασίλης Ηλιόπουλος, στην παρουσίαση της πλατφόρμας.

Disney+: Ξεκινάει στην Ελλάδα με στόχο το μαζικό κοινό-1

Ο χρόνος μεταφοράς των νέων ταινιών από τον κινηματογράφο στην πλατφόρμα θα εξετάζεται ανά περίπτωση, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αυτό που καταργείται σταδιακά είναι η διάθεση μιας ταινίας της Disney σε μορφή DVD.

Σε 60 χώρες

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου η πλατφόρμα της εταιρείας θα είναι διαθέσιμη σε συνολικά 60 χώρες (ΗΠΑ, Ευρώπη, Μέση Ανατολή) και κάθε χρήστης θα μπορεί να δημιουργεί επτά προφίλ (με γονικό έλεγχο) και να έχει τέσσερις ταυτόχρονες ροές σε έως και δέκα συσκευές. «Σε μια οικογένεια των τεσσάρων ατόμων, κάθε μέλος μπορεί να βλέπει ό,τι θέλει στη δική τους συσκευή», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος θεωρεί πως οι παροχές και η τιμή της πλατφόρμας θα αποτρέψουν το πειρατικό διαμοίρασμα των κωδικών σε πάνω από ένα νοικοκυριό.

Στην Ελλάδα, η Disney+ θα συνεργαστεί με τη συνδρομητική τηλεόραση της Vodafone, ενώ δυνατότητες συνεργασίας θα υπάρξουν και με τους άλλους παρόχους συνδρομητικής τηλεόρασης σε δεύτερο χρόνο.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις παραγωγές των μεγάλων αμερικανικών στούντιο, η Disney δίνει ένα βήμα και στις ευρωπαϊκές παραγωγές. Στην πλατφόρμα, οι χρήστες θα βρουν 24 παραγωγές με στόχο να αυξηθούν σε 60 μέχρι το τέλος του 2024. Σε ερώτηση της «Κ» για το αν θα υπάρχουν ανάμεσά τους και ελληνικές παραγωγές, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητες της εταιρείας, αλλά δεν το απέκλεισε για το μέλλον. «Γνωρίζουμε ότι ανθεί η ευρωπαϊκή παραγωγή και στην Ελλάδα και υπάρχουν οι συνθήκες. Θεωρώ ότι είναι κάτι που θα εξετάσουμε κατά προτεραιότητα όταν βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή