Ονειρο θερινής νυκτός οι διακοπές στα νησιά

Ονειρο θερινής νυκτός οι διακοπές στα νησιά

Αμερικανίδα τουρίστρια καταγγέλλει ότι πλήρωσε 600 ευρώ για δύο κοκτέιλ και μια μερίδα καβουροπόδαρα σε εστιατόριο της Μυκόνου. Μια άλλη παρέα από την Αγγλία ξόδεψε, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, 1.536 ευρώ για ένα πιάτο καλαμαράκια, μια αστακομακαρονάδα, μια σαλάτα και ένα ψωμί σε γνωστό εστιατόριο της Μυκόνου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμερικανίδα τουρίστρια καταγγέλλει ότι πλήρωσε 600 ευρώ για δύο κοκτέιλ και μια μερίδα καβουροπόδαρα σε εστιατόριο της Μυκόνου. Μια άλλη παρέα από την Αγγλία ξόδεψε, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, 1.536 ευρώ για ένα πιάτο καλαμαράκια, μια αστακομακαρονάδα, μια σαλάτα και ένα ψωμί σε γνωστό εστιατόριο της Μυκόνου.

Και φέτος, όπως κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια, φουσκωμένοι λογαριασμοί γίνονται viral στα σόσιαλ μίντια από ξένους τουρίστες που νιώθουν… κορόιδα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Ακολουθεί το γνωστό σούσουρο με χιλιάδες αρνητικά σχόλια, λες και ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι τα δύο αυτά νησιά είναι πανάκριβα και ως εκ τούτου απλησίαστα για τους περισσότερους.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι είναι αλήθεια και τι υπερβολή. Είναι όμως γνωστό διεθνώς ότι Μύκονος και Σαντορίνη αποτελούν ξεχωριστές κατηγορίες premium προορισμών και μάλλον βρίσκονται και στην κορυφή της σχετικής παγκόσμιας λίστας. Κι αυτό σημαίνει πως σχεδόν τα πάντα εκεί, από ένα αναψυκτικό μέχρι μια αστακομακαρονάδα, είναι πολύ πιο ακριβά σε σχέση με άλλους προορισμούς.

Το πρόβλημα, κυρίως για τον εσωτερικό τουρισμό, για εμάς δηλαδή που ονειρευόμαστε να μπούμε σε ένα πλοίο και να βρεθούμε σε μια παραλία για λίγες μέρες, είναι άλλο. Ετσι όπως έχουν ακριβύνει όλα, οι διακοπές σε νησί, σχεδόν σε οποιοδήποτε ελληνικό νησί, αποτελούν για τους περισσότερους ανέφικτο στόχο.

Τα έξοδα μετακίνησης είναι υπέρογκα. Για μια οικογένεια τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τετράκλινη καμπίνα και αυτοκίνητο μετ’ επιστροφής, κινούνται γύρω στα 800 ευρώ.

Η διαμονή, σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, έχει ακριβύνει σε ποσοστό 20%-30%. Το φαγητό επίσης, με τη χωριάτικη σαλάτα να έχει σκαρφαλώσει στα 10 και 12 ευρώ. Οι πρώτες ανταποκρίσεις από διάφορα νησιά είναι αποκαρδιωτικές και αποτρεπτικές.

Το brand «Ελλάδα» έχει απογειωθεί, μαζί όμως έχουν απογειωθεί και οι τιμές. Ειδικά φέτος, με τη διάθεση του κόσμου για ταξίδια να είναι αυξημένη μετά τα χρόνια της πανδημίας και των περιορισμών, για πολλές ελληνικές οικογένειες οι διακοπές στα νησιά θα είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή