Πώς θα γίνουμε γαστρο-προορισμός

Πώς θα γίνουμε γαστρο-προορισμός

Είναι κάτι περισσότερο από ταξίδι σε μια άγνωστη χώρα. Είναι κάτι περισσότερο από ένα καλό γεύμα με πιάτα μιας κουζίνας που πάντα ήθελες να γνωρίσεις στον τόπο που γεννήθηκε και μετασχηματίστηκε στο πέρασμα του χρόνου. Είναι ολόκληρη φιλοσοφία, στάση ζωής, πολυδιάστατο βίωμα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι κάτι περισσότερο από ταξίδι σε μια άγνωστη χώρα. Είναι κάτι περισσότερο από ένα καλό γεύμα με πιάτα μιας κουζίνας που πάντα ήθελες να γνωρίσεις στον τόπο που γεννήθηκε και μετασχηματίστηκε στο πέρασμα του χρόνου. Είναι ολόκληρη φιλοσοφία, στάση ζωής, πολυδιάστατο βίωμα. Ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία εδώ και χρόνια, ένα πολύ ιδιαίτερο κεφάλαιο στο πεδίο του τουρισμού και με μεγάλη δυναμική.

Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν σεφ και εστιατόρια, όχι πόλεις ή χώρες προτού φτιάξουν βαλίτσες για διακοπές. Υπάρχουν ξένοι επισκέπτες που ξεκινούν από την άκρη του κόσμου με προορισμό την Αθήνα, προσγειώνονται στο «Ελ. Βενιζέλος», παίρνουν το πλοίο από τον Πειραιά, αποβιβάζονται στις Καμάρες της Σίφνου, μόνο και μόνο για να βρεθούν στην απόμερη Σεράλια και να φάνε στην Cantina του Σαμοΐλη.

Η επιλογή του εστιατορίου είναι τυχαία, υπάρχουν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στη Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Ιονίου, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα, δεκάδες εστιατορικά διαμάντια που αξίζει κανείς να ταξιδέψει μόνο για να βρεθεί εκεί, μόνο για να ζήσει τη γαστρονομική εμπειρία, να γνωρίσει τα προϊόντα, την αυθεντική κουζίνα, να νιώσει τη συνέχεια στην παράδοση, να κοινωνήσει την εξέλιξη, να κατανοήσει εντέλει βαθύτερα τον τόπο και τους ανθρώπους.

Το κυνήγι της μοναδικότητας, της αυθεντικής εμπειρίας θα καθορίσει σημαντικά το μέλλον του τουρισμού. Οι πιο μικρές χώρες, όπως η Ελλάδα λ.χ., χώρα με ιστορία, πολιτισμό, μοναδικά προϊόντα, μπορεί να ηγηθεί σ’ αυτό το κομμάτι. Διαβάζω πολλές έρευνες από ειδικούς της αγοράς τουρισμού για τα δισεκατομμύρια ευρώ που θα ξοδευτούν από τους λάτρεις της γαστρονομίας τα επόμενα δέκα χρόνια. Είναι μια αγορά που ανεβαίνει ταχύτατα.

Αν φερθούμε έξυπνα, ένα μεγάλο μερίδιο από την πίτα αυτή μπορεί να γίνει δικό μας. Χρειάζεται επιμονή στην ποιότητα. Να μην παρασυρθούμε από το εύκολο κέρδος που προσφέρει η μαζικότητα και κυρίως, να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει. Με την άνθηση του βιγκανισμού τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει μια χρυσή ευκαιρία. Υπάρχει τίποτα πιο vegan από την καλοκαιρινή χορτοφαγική ελληνική κουζίνα; Γιατί να μη γίνουμε vegan προορισμός;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT