Home Cinema: «Ναυαγοί» της πατριαρχίας σε κωμικές καταστάσεις

Home Cinema: «Ναυαγοί» της πατριαρχίας σε κωμικές καταστάσεις

Η διασκεδαστική αλλά και ενδιαφέρουσα κωμική σειρά στην πλατφόρμα του Netflix μάς έρχεται από την Ισπανία

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυρίαρχα αρσενικά
ΚΩΜΩΔΙΑ (2022)
Δημιουργός: Αλμπέρτο Καμπαλέρο, Λάουρα Καμπαλέρο
Ερμηνείες: Γκόρκα Οτσόα, Φερνάντο Ζιλ

Η διασκεδαστική αλλά και ενδιαφέρουσα κωμική σειρά στην πλατφόρμα του Netflix μάς έρχεται από την Ισπανία. Τέσσερις κολλητοί φίλοι γύρω στα 40 έρχονται αντιμέτωποι με τη σύγχρονη πραγματικότητα της γυναικείας αφύπνισης και του νεοφεμινισμού, στην οποία δυσκολεύονται να προσαρμοστούν. Καθένας τους βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο οικογενειακής κατάστασης, όμως όλοι τους έχουν ένα κοινό: παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με τις γυναίκες της ζωής τους.

Ο επιτυχημένος τηλεοπτικός αρχισυντάκτης Πέδρο βρίσκεται ξαφνικά απολυμένος, με ένα πελώριο στεγαστικό δάνειο πάνω από το κεφάλι του και τη σύζυγό του να αποφασίζει να γίνει influencer για να συνεισφέρει στο εισόδημα. O χωρισμένος Σάντι νοσταλγεί την πρώην του, ενώ η έφηβη κόρη του του κανονίζει ραντεβού μέσω Tinder. Ο χρόνια παντρεμένος Λουίς έχει πάψει να βλέπει ερωτικά τη γυναίκα του και ο εργένης Ραούλ νιώθει έτοιμος για το επόμενο βήμα, όμως η συμβία του προτιμά μια ανοιχτή σχέση. Παρόλο που προδιαθέτει για ένα χείμαρρο κλισέ και πολιτικής ορθότητας, η σειρά του Netflix αποδεικνύεται αναπάντεχα οξυδερκής και γνήσια αστεία, σχολιάζοντας τις σύγχρονες σχέσεις ανδρών και γυναικών. Οι τελευταίες, αν και πρόθυμες να αναλάβουν τους νέους ρόλους τους, μοιάζουν εδώ σχεδόν το ίδιο αμήχανες, αναπαράγοντας συχνά οι ίδιες μερικά από τα πιο συνηθισμένα σεξιστικά στερεότυπα.

Home Cinema: «Ναυαγοί» της πατριαρχίας σε κωμικές καταστάσεις-1
Η Εμα Σουάρεζ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Παράθυρο στη θάλασσα», που είναι διαθέσιμη στο Ertflix.

Παράθυρο στη θάλασσα ★★★
ΔΡΑΜΑ (2019)
Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Ανχελ Χιμένεζ
Ερμηνείες: Εμα Σουάρεζ,Ακύλλας Καραζήσης,Αντώνης Καφετζόπουλος

Από την πλατφόρμα του Ertflix επιλέγουμε μια σχετικά πρόσφατη συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού, η οποία μας ταξιδεύει στο άγριο τοπίο της Νισύρου.

Εκεί, η Ισπανίδα Μαρία (Εμα Σουάρεζ), που έχει πρόσφατα διαγνωστεί με καρκίνο, φτάνει μαζί με τις φίλες της για ένα καλοκαιρινό ταξίδι στα νερά του Αιγαίου.

Στα όρια της κατάθλιψης, η 55χρονη γυναίκα θα δει τη ζωή να της χαμογελά όταν γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός ντόπιου ψαρά (Ακύλλας Καραζήσης), ενώ πλέον μπροστά της βρίσκεται η δύσκολη απόφαση της επιστροφής.

Ο Βάσκος κινηματογραφιστής αντλεί έμπνευση από προσωπικές του εμπειρίες, δημιουργώντας ένα συγκινητικό φιλμ που αναζητά την αισιοδοξία ακόμη και όταν τα πάντα μαυρίζουν εμπρός στο φάσμα του θανάτου. Η Εμα Σουάρεζ, από την πλευρά της, τα καταφέρνει καλά, παντρεύοντας τον ψυχισμό του χαρακτήρα της με τη σκληρή ομορφιά του ακριτικού νησιού, σε ένα ρόλο που της χάρισε και βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή