Ράκελ Γουέλς: Σταρ-σύμβολο μιας εποχής

Ράκελ Γουέλς: Σταρ-σύμβολο μιας εποχής

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών η ηθοποιός Ράκελ Γουέλς, η οποία έγινε γνωστή κυρίως για την εμφάνισή της και τον δυναμισμό της, παίζοντας σε δεκάδες ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου τη δεκαετία του ’60.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 1966 η Ράκελ Γουέλς συστήνεται στο κοινό μέσα από την επική χολιγουντιανή περιπέτεια «Ενα εκατομμύριο χρόνια π.Χ.» του Ντον Τσάφεϊ. Στο σχετικό τρέιλερ της ταινίας, μάλιστα, η 26χρονη τότε Γουέλς παρουσιάζεται ως «η υπέροχη σταρ ανακάλυψη αυτής ή οποιασδήποτε άλλης χρονιάς».

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο, που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ήταν πράγματι περιζήτητη σταρ της μεγάλης οθόνης, τόσο κατά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, όταν και έκανε πραγματικό πάταγο, όσο και αργότερα συνεχίζοντας να παίζει μέχρι και σχετικά προσφάτως σε τηλεόραση και σινεμά. Οπως είπαμε, βέβαια, η καθοριστική χρονιά για εκείνη είναι το 1966. Τότε πρωταγωνιστεί και στο επίσης επιτυχημένο «Φανταστικό ταξίδι» του Ρίτσαρντ Φλάισερ, όπως και σε τρεις ακόμη ταινίες συμπεριλαμβανομένου του «Ενα εκατομμύριο χρόνια π.Χ.».

Παρά τις λίγες ατάκες, η εμφάνισή της εκεί με τη… λιτή αμφίεση από δέρμα ελαφιού και τον δυναμισμό του χαρακτήρα της εκτόξευσε τη φήμη της κυρίως ανάμεσα στο ανδρικό κοινό, που φυσικά δεν παρέλειψε να την καθιερώσει ή και καλουπώσει γρήγορα ως σύμβολο του σεξ.

Παρ’ όλα αυτά, ο συγκεκριμένος ρόλος θεωρήθηκε αργότερα πρώιμο παράδειγμα και ταυτόχρονα προάγγελος των κατοπινών γυναικών ηρωίδων δράσης.

Ράκελ Γουέλς: Σταρ-σύμβολο μιας εποχής-1
Φωτ. A.P.

Πιο σέξι από την Μπαρντό

Πράγματι, η Ράκελ Γουέλς δεν υπήρξε μόνο καλλονή ή μία από τις «100 πιο σέξι σταρ του 20ού αιώνα», όπως το έθεσε το περιοδικό Playboy, που την τοποθέτησε στο Νο 3 της σχετικής λίστας (πρώτη ήταν η Τζέιν Μάνσφιλντ, δεύτερη η Μέριλιν Μονρόε και στο Νο 4 η Μπριζίτ Μπαρντό). Αντιθέτως, βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα το 1975 για τον ρόλο της Κονστάνς στους «Τρεις σωματοφύλακες» του Ρίτσαρντ Λέστερ, όπου πρωταγωνιστούσαν η Φέι Ντάναγουεϊ και ο Τσάρλτον Ιστον, ενώ είχε άλλη μία υποψηφιότητα για το «Right to Die» του 1987.

Το 1975 μάλιστα επέδειξε και τις φωνητικές της ικανότητες σε μια αξέχαστη ζωντανή εκτέλεση του «I’m a Woman», στο πλευρό της Σερ. Ακόμη πάντως και ως σύμβολο γυναικείας ομορφιάς η Γουέλς παραμένει θρύλος, από αυτούς μάλιστα που δεν χρειάζονται πλαστικές επεμβάσεις ούτε ατελείωτα μπότοξ για να αναδυθούν.

Ο θάνατός της έγινε γνωστός από τον γιο της Ντέιμον Γουέλς, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή