ΘΕΑΤΡΟ

Παραιτήσεις και κρίση στο Θέατρο Τέχνης

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να συγκληθεί η γενική συνέλευση του Θεάτρου Τέχνης «Καρόλου Κουν» προκειμένου να εκλεγεί το νέο διοικητικό συμβούλιο του θεάτρου μετά τις παραιτήσεις δύο μελών του

Παραιτήσεις και κρίση στο Θέατρο Τέχνης

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να συγκληθεί η γενική συνέλευση του Θεάτρου Τέχνης «Καρόλου Κουν» προκειμένου να εκλεγεί το νέο διοικητικό συμβούλιο του θεάτρου μετά τις παραιτήσεις δύο μελών του: της ηθοποιού και διευθύντριας της Δραματικής Σχολής του Τέχνης Μάνιας Παπαδημητρίου και του ηθοποιού και σκηνοθέτη Κωστή Καπελώνη.

Το αδιέξοδο δημιουργήθηκε όταν σπουδαστές της δραματικής σχολής ζήτησαν την απομάκρυνση του Γ. Λιγνάδη.

Σε ανακοίνωση της διευθύντριας του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννας Κάλμπαρη –το Θέατρο και η Σχολή είναι διαφορετικά τμήματα του ίδιου οργανισμού με δική τους διεύθυνση από το 2014– αναφέρεται ότι σπουδαστές της σχολής ζήτησαν τον περασμένο Αύγουστο την απομάκρυνση του καθηγητή της δραματικής σχολής Γιάννη Λιγνάδη, με αφορμή δηλώσεις που έκανε σχετικά με τη δίκη του αδελφού του, Δημήτρη Λιγνάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το αίτημά τους μεταφέρθηκε από τη διεύθυνση της δραματικής σχολής στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά δεν έγινε δεκτό καθώς οι αιτιάσεις για την απομάκρυνσή του δεν είχαν σχέση με την εργασία του στη δραματική σχολή στην οποία υπηρετεί τα τελευταία 20 χρόνια. Ωστόσο, από τον Νοέμβριο που ξεκίνησαν τα μαθήματα του κ. Λιγνάδη μέχρι πρόσφατα, οι σπουδαστές όλων των ετών της σχολής είτε δεν πήγαιναν στο μάθημα ή δεν συμμετείχαν καθόλου. Το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε κατέληξε στις παραπάνω παραιτήσεις και το ζήτημα θα κληθεί να αντιμετωπίσει το νέο Δ.Σ. Η σχολή έχει αναστείλει τα μαθήματά της λόγω αποχής των σπουδαστών στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για το Π.Δ. 85/2022.