Home Cinema: Ο «Πόλεμος των Αστρων» αναζωπυρώνεται στο streaming

Home Cinema: Ο «Πόλεμος των Αστρων» αναζωπυρώνεται στο streaming

Η σειρά που από πολλούς θεωρείται ότι εκφράζει αρτιότερα το αυθεντικό πνεύμα του «Πολέμου των Αστρων» από οτιδήποτε άλλο έχει παρουσιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες, φτάνει πλέον στον τρίτο κύκλο της

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

The Mandalorian (3ος κύκλος)
ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (2023)
Δημιουργός: Τζον Φαβρό
Ερμηνείες: Πέντρο Πασκάλ, Καρλ Γουέδερς

Η σειρά που από πολλούς θεωρείται ότι εκφράζει αρτιότερα το αυθεντικό πνεύμα του «Πολέμου των Αστρων» από οτιδήποτε άλλο έχει παρουσιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες, φτάνει πλέον στον τρίτο κύκλο της. Εκεί συναντάμε ξανά τον γνωστό μας Mando (Πέντρο Πασκάλ), ο οποίος έχει πλέον επανενωθεί με τον μικρό –αλλά πανίσχυρο– Γκρόγκου, καθώς οι δυο τους ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι προς την πατρίδα του πρώτου με στόχο την εξιλέωση. Στον δρόμο τους θα βρεθούν ως συνήθως φίλοι και εχθροί, κάποιοι ήδη γνώριμοι στο κοινό και άλλοι καινούργιοι, που έρχονται να προστεθούν στους χαρακτήρες που μας έχει συστήσει η σειρά.

Το μισάωρο εισαγωγικό επεισόδιο ξεκινά με μια εξαιρετικά καλοστημένη σκηνή δράσης, από τις πιο εντυπωσιακές που έχουμε δει έως τώρα στο «Mandalorian», ενώ φροντίζει να κρατήσει την ένταση σε αρκετά υψηλό επίπεδο σε όλη τη διάρκειά του. Αυτό φυσικά δεν είναι απαραιτήτως σύμφωνο με το μέχρι τώρα πνεύμα της σειράς, ωστόσο και μόνο η επανένωση με τον αξιαγάπητο Γκρόγκου είναι αρκετή για να γοητεύσει το κοινό. Οπως είναι λογικό, οι προσδοκίες πλέον τις οποίες καλλιέργησαν οι ίδιοι οι δημιουργοί με τους προηγούμενους κύκλους, είναι πολύ υψηλές, το ίδιο όμως και η ποιότητα μιας παραγωγής που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις ανάλογες κινηματογραφικές μεταφορές.

Home Cinema: Ο «Πόλεμος των Αστρων» αναζωπυρώνεται στο streaming-1
Το δανικό φιλμ «Παγιδευμένοι», που είναι διαθέσιμο στο Cinobo.

Παγιδευμένοι ★★★
ΘΡΙΛΕΡ (2021)
Σκηνοθεσία: Φρέντερικ Λούις Χβιντ, Αντερς Ολχολμ
Ερμηνείες: Γιάκομπ Λόμαν, Σίμον Σίαρς, Τάρεκ Ζαγιάτ

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε ένα δανικό φιλμ, το οποίο αποτελεί μια κλασική, γεμάτη σασπένς περιπέτεια που θυμίζει αρκετά την «Ημέρα εκπαίδευσης», αλλά και το «Μίσος» του Ματιέ Κασοβίτς, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα ένα σύγχρονο θέμα. Ενας νεαρός μετανάστης πέφτει θύμα αστυνομικής βίας και καταλήγει σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Καθώς στην πόλη ξεσπούν ταραχές, ένα αταίριαστο ζευγάρι αστυνομικών ξεκινά την περιπολία του. Ο ένας, βετεράνος και απροκάλυπτα ρατσιστής· ο άλλος, νεότερος και πιο ψύχραιμος επαγγελματίας. Οι δυο τους θα καταλήξουν παγιδευμένοι σε ένα γκέτο μεταναστών, την ώρα ακριβώς που η βία κορυφώνεται και οι ίδιοι μετατρέπονται σε κινούμενα θηράματα. Μαζί τους θα βρεθεί και ένας ντόπιος νεαρός, ο οποίος πιθανώς αποτελεί το «κλειδί» για τη σωτηρία τους.

Το επίκαιρο θέμα, με την έξαρση της αστυνομικής-ρατσιστικής βίας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εξετάζεται εδώ από διαφορετική σκοπιά –οι κεντρικοί ήρωες της ιστορίας είναι οι αστυνομικοί– σε μια ταινία πάντως που γενικώς προτιμά την ένταση και την άρτια κινηματογραφημένη δράση από την εις βάθος κοινωνική παρατήρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή