Home Cinema: Πολιορκία στο «Κούγκι» ενός Αμερικανού μεσσία

Home Cinema: Πολιορκία στο «Κούγκι» ενός Αμερικανού μεσσία

Η μεγαλύτερη ένοπλη σύγκρουση που έλαβε χώρα σε αμερικανικό έδαφος μετά τον αμερικανικό εμφύλιο εξιστορείται σε μια καλοφτιαγμένη σειρά τριών επεισοδίων του Netflix

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σφαγή του Γουέικο
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (2023)
Δημιουργός: Τάιλερ Ράσελ
Εμφανίζονται: Ντέιβιντ Τίμποντο, Λι Χάνκοκ

Η μεγαλύτερη ένοπλη σύγκρουση που έλαβε χώρα σε αμερικανικό έδαφος μετά τον αμερικανικό εμφύλιο εξιστορείται σε μια καλοφτιαγμένη σειρά τριών επεισοδίων του Netflix. Βρισκόμαστε στο 1993 και στο Γουέικο του Τέξας, εκεί όπου μια ομάδα αιρετικών χριστιανών –άνδρες γυναίκες και παιδιά– με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Κορές, ζουν σε ένα συγκρότημα κτιρίων μέσα στους αγρούς. Αρματωμένοι μέχρι τα δόντια, οι «νταβιντιανοί» θα υποδεχθούν με σφαίρες ένα απόσπασμα ντόπιων αστυνομικών σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας δεκάδες. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι μια άνευ προηγουμένου πολιορκία 51 ημερών, με τη συμμετοχή ακόμη και στρατιωτικών αρμάτων, η οποία θα λάβει και τεράστια δημοσιογραφική κάλυψη μέσα και έξω από τη χώρα.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα τελευταία ντοκουμέντα, καθώς και πολλά ακόμη μέχρι πρότινος αδημοσίευτα, το τρίωρο ντοκιμαντέρ μάς βάζει στην καρδιά αυτής της απίστευτης και όμως αληθινής υπόθεσης.

Πεπεισμένοι πως ο ηγέτης τους αποτελεί μετενσάρκωση του Μεσσία στη μιλιταριστική εκδοχή του, οι ακόλουθοι του Κορές έφτασαν στα άκρα, τραβώντας μαζί τους και τις ομοσπονδιακές αρχές, οι οποίες διαχειρίστηκαν την υπόθεση (το λιγότερο) με αμφιλεγόμενο τρόπο.

Παρουσιάζοντας ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και από τις δύο πλευρές και δίχως να καθοδηγούν τον θεατή, οι δημιουργοί της σειράς καταφέρνουν να αναδείξουν στην πορεία και αρκετά διαχρονικά ζητήματα, από την καταστροφική ισχύ των προλήψεων μέχρι την αυθαιρεσία των ΜΜΕ και την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή.

Home Cinema: Πολιορκία στο «Κούγκι» ενός Αμερικανού μεσσία-1
Ο Σαμ Νιλ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Αδέλφια σε σύγκρουση», που είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Αδέλφια σε σύγκρουση ★★★
ΔΡΑΜΕΝΤΙ (2020)
Σκηνοθεσία: Τζέρεμι Σιμς
Ερμηνείες: Σαμ Νιλ, Μίκαελ Κάτον

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε μια αυστραλέζικη κομεντί με πρωταγωνιστή τον Σαμ Νιλ. Ο τελευταίος υποδύεται τον Κόλιν, έναν εκτροφέα προβάτων, περήφανο για την εκλεκτή ράτσα των ζώων του, που σαρώνουν τα βραβεία σε μια απομακρυσμένη περιοχή της δυτικής Αυστραλίας.

Σπουδαιότερος ανταγωνιστής είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του, Λες, με τον οποίο μάλιστα είναι από χρόνια αποξενωμένοι, παρότι ουσιαστικά οι δυο τους εργάζονται πλάι πλάι καθημερινά στις φάρμες τους. Οι ισορροπίες θα ανατραπούν όταν ένα κριάρι του Λες διαγιγνώσκεται με έναν επικίνδυνο ιό και οι αρμόδιες Αρχές διατάζουν τη θανάτωση όλων των κοπαδιών της κοιλάδας.

Ο Σαμ Νιλ είναι εξαιρετικός στον ρόλο του γκρινιάρη αγρότη, το ίδιο και ο Μίκαελ Κάτον σε εκείνον του Λες, ο οποίος συνεννοείται κυρίως με γρυλίσματα, σε ένα φιλμ που γενικότερα κινείται ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα, κρατώντας τελικά αρκετά καλά την ισορροπία και δίχως να ξεπέφτει σε ανόητους μελοδραματισμούς ή ελαφρότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή