Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (22/08)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (22/08)

Το νέο χορογραφικό έργο «Η ανάσα του κόσμου» της Μαριέλας Νέστορα / YELP danceco εστιάζει στην αναπνοή ως τη βιωματική σχέση του σώματος με τον κόσμο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο χορογραφικό έργο «Η ανάσα του κόσμου» (φωτογραφία) της Μαριέλας Νέστορα / YELP danceco εστιάζει στην αναπνοή ως τη βιωματική σχέση του σώματος με τον κόσμο. Χορευτές και μουσικοί συνθέτουν τον εφήμερο οργανισμό της παράστασης, ο οποίος γίνεται αντιληπτός ως μέρος ενός άλλου μεγαλύτερου οικοσυστήματος. Αρχαίο Θέατρο Δίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολη η Ελλάδα, ένας πολιτισμός». Στις 9 μ.μ

Η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ, ξεκινάει την περιοδεία της από σήμερα. Τον ρόλο της Ηλέκτρας ερμηνεύει η Λένα Παπαληγούρα και Ορέστης είναι ο Στρατής Χατζησταματίου. Την πρωτότυπη μουσική έχει γράψει ο Σταύρος Γασπαράτος. Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, Ηράκλειο. Στις 9 μ.μ.

Το μουσικό έργο «Selva Oscura» του συνθέτη Αλέξανδρου-Δράκου Κτιστάκη με ερμηνεύτρια την Ελλη Πασπαλά παρουσιάζεται στον αρχαιολογικό χώρο Μαντινείας στην Αρκαδία. Το έργο χωρίζεται σε οργανικά μέρη, αυτοσχεδιασμό και μέρη με μελοποιημένες παραλογές που ερμηνεύει η Ελλη Πασπαλά σε πρωτότυπο κείμενο της Αλεξάνδρας Κ*. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολη η Ελλάδα, ένας πολιτισμός». Στις 9 μ.μ.

Για 9η χρoνιά στην Ανδρο παρουσιάζεται το Διεθνές Φεστιβάλ του νησιού υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη. Ξεχωριστή θέση στο φετινό πρόγραμμα έχει η προβολή των ταινιών μικρού μήκους που επιμελείται ο σκηνοθέτης με τίτλο «Παλιοί φίλοι – Πρώτες εικόνες». Σήμερα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδά «Solo» στο Ανοιχτό Θέατρο Ανδρου στη Χώρα στις 9 μ.μ.

To Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου βρίσκεται για 8η χρονιά στην «άκρη του Αιγαίου». Θα προβληθούν 42 ταινίες, 30 από τις οποίες σε πανελλαδική, διεθνή και παγκόσμια πρεμιέρα, ενώ νεότεροι και καταξιωμένοι κινηματογραφιστές απ’ όλον τον κόσμο σχολιάζουν την πραγματικότητα και φαντάζονται το μέλλον σε ένα line up ταινιών μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους. Διάρκεια έως 27/8.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT