To Animasyros έρχεται και μεγαλώνει κι άλλο

To Animasyros έρχεται και μεγαλώνει κι άλλο

Σχεδόν 300 ταινίες από 53 διαφορετικές χώρες σημαίνουν και φέτος τη μεγάλη γιορτή του animation στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 300 ταινίες από 53 διαφορετικές χώρες σημαίνουν και φέτος τη μεγάλη γιορτή του animation στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Η Ερμούπολη φιλοξενεί για 16η χρονιά το Animasyros (26/9-1/10), μια διοργάνωση που έχει γίνει πλέον θεσμός με διεθνή εμβέλεια, ενώ καταφέρνει κάθε χρόνο να μεγαλώνει και λίγο παραπάνω. Αυτό για το 2023 σημαίνει οκτώ διαφορετικά διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, παράλληλες δράσεις και ενδιαφέρουσα Αγορά για τους επαγγελματίες του χώρου. Ο τελευταίος, το κινούμενο σχέδιο δηλαδή, είναι σίγουρα ιδιαίτερος και γρήγορα αναπτυσσόμενος τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια χάρη (και) στη συμβολή της τεχνολογίας.

Φεστιβάλ φυσικά σημαίνει σπουδαίες ταινίες, σαν το βραβευμένο ανά τον κόσμο «Nayola» του Χοσέ Μιγκέλ Ριμπέιρο, το οποίο θα εγκαινιάσει επίσημα τη διοργάνωση στις 28 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης. Νωρίτερα την ίδια μέρα πρόκειται να προβληθεί, σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Μελωδία 99,2, η μικρού μήκους ταινία «Ενενήντα δεύτερα για τον Μάνο Λοΐζο». Το φιλμ ανήκει στη σειρά «Ενενήντα Δεύτερα», όπου ανερχόμενοι σκηνοθέτες εμπνέονται από τη ζωή και το έργο αγαπημένων μορφών του ελληνικού πενταγράμμου.

Από εκεί και έπειτα φέτος ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν σίγουρα τα αφιερώματα του φεστιβάλ. Το πρώτο και κυριότερο συνδέει το animation με την Αρχαία Ελλάδα, τους μύθους αλλά και την πραγματική ζωή σε αυτή. Ενα ακόμα μας στέλνει στον κόσμο της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής, ενώ ένα τρίτο μας παρουσιάζει την ανερχόμενη πολωνική σκηνή κινουμένων σχεδίων. Ολα αυτά φυσικά θα τα δούμε και φέτος σε ξεχωριστές τοποθεσίες του νησιού όπως το Θέατρο Απόλλων, η έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, η Μονή Πατέρων Καπουκίνων στην Ανω Σύρο και αλλού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή