Σκέτο «Maria» για την ντίβα: Η Τζολί, η Κάλλας και η Ελλάδα

Σκέτο «Maria» για την ντίβα: Η Τζολί, η Κάλλας και η Ελλάδα

Γυρίσματα και στην Ελλάδα για τη βιογραφία της Κάλλας με την Αντζελίνα Τζολί

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχοντας κερδίσει πια με το σπαθί του τη φήμη του ειδικού στις κινηματογραφικές βιογραφίες μετά τα «Jackie», «Spencer», αλλά και το πιο πρόσφατο –και πιο τολμηρό– «El Conde», ο Χιλιανός Πάμπλο Λαρέιν αναλαμβάνει άλλη μία δύσκολη αποστολή: να μεταφέρει στην οθόνη τον μυθικό βίο και την καριέρα της Μαρίας Κάλλας, όπως αναδύονται το τελευταίο διάστημα της ζωής της στο Παρίσι της δεκαετίας του 1970. Το θέμα και ο δημιουργός είναι φυσικά από μόνα τους συναρπαστικά, ωστόσο δεν είναι τα μόνα που υπόσχονται μια πολύ ξεχωριστή βιογραφία.

Αρχικά την πρωταγωνίστρια, «Maria», όπως θα είναι ο απέριττος τίτλος της ταινίας, πρόκειται να υποδυθεί η Αντζελίνα Τζολί, η οποία μέσα από τον συγκεκριμένο ρόλο στοχεύει ξεκάθαρα στο δεύτερο Οσκαρ της καριέρας της. Δίπλα της θα βρεθούν μερικοί από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Ιταλούς ηθοποιούς, όπως ο Πιερφρανσέσκο Φαβίνο («Suburra»), η Αλμπα Ρορβάχερ («Ευτυχισμένος Λάζαρος») και η Βικτόρια Γκολίνο, με την τελευταία να υποδύεται την Τζάκι Κένεντι. Οσο για τον ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση, αυτόν θα τον αναλάβει ο Τούρκος ηθοποιός Χαλούκ Μπιλγκινέρ («Winter Times»), ενώ στο καστ εμφανίζεται και ο υποψήφιος για Οσκαρ Κόντι Σμιτ-ΜακΦι από την «Εξουσία του Σκύλου».

Το σημαντικότερο, ωστόσο, κρυφό «όπλο» της ταινίας είναι μάλλον το σενάριο του δεξιοτέχνη Στίβεν Νάιτ («Peaky Blinders», «Locke»), με τον οποίον ο Λαρέιν είχε συνεργαστεί με εξαιρετικά αποτελέσματα και στη βιογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Και μόνο η δική του παρουσία προδιαθέτει για μια αρκετά σκοτεινή βιογραφία με έμφαση στο ψυχογράφημα της ντίβας της όπερας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα εν Ελλάδι γυρίσματα θα γίνουν (και) στην πολυτελή θαλαμηγό «Christina O». Σκηνοθετεί ο Χιλιανός Πάμπλο Λαρέιν.

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού Variety, τα γυρίσματα πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, έπειτα από ειδική άδεια που εξασφαλίστηκε από την Ενωση Ηθοποιών –βρίσκεται ακόμη σε απεργία–, εφόσον πρόκειται για ανεξάρτητη παραγωγή. Θα λάβουν, δε, χώρα σε Παρίσι, Ελλάδα, Βουδαπέστη και Μιλάνο και θα διαρκέσουν περίπου οκτώ εβδομάδες. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Κ», τα εν Ελλάδι γυρίσματα θα γίνουν (και) στην πολυτελή θαλαμηγό «Christina O.», η οποία θυμίζουμε ότι αποτέλεσε σκηνικό και για το πολυβραβευμένο «Τρίγωνο της Θλίψης» του Ρούμπεν Εστλουντ.

Την έναρξη της παραγωγής ανακοίνωσε πρόσφατα ο ίδιος ο Πάμπλο Λαρέιν με σχετική ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια, συνοδευμένη και από δύο φωτογραφίες της ηρωίδας του: «Είμαι τρομερά ενθουσιασμένος ξεκινώντας την παραγωγή του “Maria”, το οποίο ελπίζω πως θα παρουσιάσει την αξιοθαύμαστη ζωή και το έργο της Μαρίας Κάλλας στο παγκόσμιο κοινό, χάρη στο φανταστικό σενάριο του Στίβεν Νάιτ, στη συμβολή ολόκληρου του καστ και του συνεργείου, και ειδικότερα στην υπέροχη δουλειά και προετοιμασία της Αντζελίνα Τζολί».

Εκτός από την Αμερικανίδα ηθοποιό, τη Μαρία Κάλλας έχουν υποδυθεί στην οθόνη η Βρετανίδα Τζέιν Σέιμουρ και η Ιταλίδα Λουίζα Ρανιέρι, σε δύο τηλεταινίες που είχαν πάντως ως θέμα κυρίως τον Αριστοτέλη Ωνάση. Η πιο σημαντική δική της βιογραφία είναι το «Callas Forever» (2002) του σπουδαίου Φράνκο Τζεφιρέλι, ο οποίος την είχε σκηνοθετήσει και στην όπερα, με τη Φανί Αρντάν να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πίσω στο επερχόμενο φιλμ του Πάμπλο Λαρέιν, αξίζει να σημειωθεί και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Σε μια από τις συνοδευτικές εικόνες της ανάρτησης η Αμερικανίδα ηθοποιός παρουσιάζεται με το χαρακτηριστικό μακιγιάζ της Κάλλας, ενώ φοράει ένα γούνινο παλτό. Οπως έχει γίνει γνωστό, τα κοστούμια για την ταινία βασίζονται σε αυθεντικά ρούχα της ντίβας της όπερας, συμπεριλαμβανομένων γούνινων αξεσουάρ από τη συλλογή του Ιταλού σχεδιαστή κοστουμιών Μάσιμο Καντίνι Παρίνι, προκειμένου να μη γίνει χρήση καινούργιας ζωικής γούνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή