Banksy: Στοιχήματα για την πραγματική ταυτότητά του – Τα «φαβορί»

Banksy: Στοιχήματα για την πραγματική ταυτότητά του – Τα «φαβορί»

Αντιμέτωπος με μήνυση, η οποία μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητά του, βρίσκεται ο καλλιτέχνης της street art

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχήματα για την πραγματική ταυτότητα του Banksy δέχονται διαδικτυακές εταιρείες αθλητικών στοιχημάτων.

Στη λίστα με τα πιθανά ονόματα περιλαμβάνονται ο αρχηγός των Massive Attack, Ρόμπερτ Ντελ Νάγια, οι καλλιτέχνες KAWS και Τζεφ Κουνς και πολλοί άλλοι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αρκετές είναι οι ιστοσελίδες αθλητικών στοιχημάτων που λαμβάνουν στοιχήματα για την πραγματική ταυτότητα του ανώνυμου καλλιτέχνη της street art, Banksy.

Σημειώνεται πως οι ιστότοποι τυχερών παιχνιδιών προσπάθησαν και στο παρελθόν να επωφεληθούν από εικασίες γύρω από την ταυτότητα του αινιγματικού καλλιτέχνη.

Τα στοιχήματα άρχισαν και πάλι, αφού ο Banksy είναι αντιμέτωπος με μήνυση που υπέβαλε εις βάρος του βρετανική εταιρεία ευχετήριων καρτών και η οποία μπορεί να τον αναγκάσει να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Ο ιδιοκτήτης της Full Colour Black, Αντριου Γκάλαχερ, υπέβαλε τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση με αφορμή ανάρτηση που έκανε ο Banksy στο Instagram τον Νοέμβριο του 2022.

Banksy: Στοιχήματα για την πραγματική ταυτότητά του – Τα «φαβορί»-1
Τοιχογραφία του Banksy στη Βενετία που είναι μερικώς βυθισμένη (AP Photo/Luca Bruno)

Η εφημερίδα Daily Mail, σε δημοσίευμά της, αποκάλυψε ότι ο Banksy είναι ο Ρόμπιν Γκάνινγκχαμ από το Μπρίστολ, που είχε φοιτήσει σε δημόσιο σχολείο και σήμερα είναι 53 ετών και αναφέρεται ως ο πρώτος κατηγορούμενος σε δικαστική υπόθεση, στην οποία κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση.

Συγκατηγορούμενη είναι η εταιρεία που ίδρυσε ο Banksy, η Pest Control Ltd., η οποία πουλά την τέχνη του, που κοσμεί σπίτια και γκρεμισμένους τοίχους στο Μπρίστολ και το Λονδίνο, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Εκμεταλλευόμενη την αγωγή, η BetOnline, διαδικτυακή πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών, όρισε στοιχήματα με ημερομηνία λήξης έως τις 30 Νοεμβρίου.

Banksy: Στοιχήματα για την πραγματική ταυτότητά του – Τα «φαβορί»-2
Εργο του Banksy στη Δυτική Οχθη (AP Photo/Kevin Frayer)

Ως πιθανά ονόματα στα στοιχήματα αναφέρονται ο Ρόμπερτ Ντελ Νάγια των Massive Attack, ο οποίος είναι καλλιτέχνης γκράφιτι και πρώην μέλος της κολλεκτίβας Wild Brunch, από το Μπρίστολ, απ′ όπου είναι και ο Banksy, οι καλλιτέχνες Ντέιβιντ Χόκνεϊ και Ντάμιεν Χιρστ, αλλά και απίθανοι υποψήφιοι, όπως ο ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν και ο Τόμ Μπρέιντι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή