Το Βρετανικό Μουσείο «θα καταγράψει ολόκληρη τη συλλογή του» μετά τις κλοπές

Το Βρετανικό Μουσείο «θα καταγράψει ολόκληρη τη συλλογή του» μετά τις κλοπές

«Είμαστε τώρα βέβαιοι πως μια κλοπή τέτοιου είδους δεν μπορεί να επαναληφθεί ποτέ ξανά» διεμήνυσε ο προσωρινός διευθυντής του μουσείου Μαρκ Τζόουνς. 

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Βρετανικό Μουσείο θα ψηφιοποιήσει ολόκληρη τη συλλογή του μετά το επεισόδιο κλοπής εκατοντάδων θησαυρών που είχε γίνει γνωστό τον Αύγουστο. 

«Έχουμε αναλάβει δράση για τη βελτίωση της ασφάλειας και είμαστε τώρα βέβαιοι πως μια κλοπή τέτοιου είδους δεν μπορεί να επαναληφθεί ποτέ ξανά» διεμήνυσε ο προσωρινός διευθυντής του μουσείου Μαρκ Τζόουνς

«Όμως, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να θεωρούμε πως η ασφάλεια της συλλογής, με μια ευρύτερη έννοια, μπορεί να επιτευχθεί μόνο κλειδώνοντας τα πάντα. Πιστεύω πως η πιο σημαντική απάντηση στις κλοπές, είναι η αύξηση της πρόσβασης» ανέφερε ο ίδιος. 

Υπενθυμίζεται πως, όπως έγινε γνωστό από το ίδιο το μουσείο τον Αύγουστο, από τις αποθήκες του μουσείου «χάθηκαν, εκλάπησαν ή καταστράφηκαν» αντικείμενα που φυλάσσονταν για ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς σκοπούς και δεν είχαν εκτεθεί στις συλλογές του μουσείου εδώ και καιρό. 

Μάλιστα, η διεύθυνση του μουσείο ζήτησε τη βοήθεια του κοινού για την ανάκτηση των… αγνοούμενων αρχαιοτήτων, μέσω μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας όπου εμφανίζονται τα κλεμμένα αντικείμενα – αν και χωρίς τις φωτογραφίες τους. 

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT