Στόχος ακτιβιστών η πυραμίδα του Λούβρου

Στόχος ακτιβιστών η πυραμίδα του Λούβρου

Με πορτοκαλί μπογιά ψέκασαν ένα τμήμα της πυραμίδας του Μουσείου του Λούβρου ακτιβιστές, οι οποίοι ζητούν από τη γαλλική κυβέρνηση μέτρα για την κλιματική αλλαγή

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαλόνια με πορτοκαλί μπογιά πέταξαν στην πυραμίδα του Λούβρου Γάλλοι ακτιβιστές, μέλη της ομάδας Dernière Rénovation («Τελευταία ανακαίνιση»), ενώ ένα άτομο σκαρφάλωσε και ψέκασε τη γυάλινη επιφάνειά της με πορτοκαλί χρώμα.

Η ομάδα των περιβαλλοντικών ακτιβιστών πραγματοποίησε την παρέμβαση διαμαρτυρίας στο πολυσύχναστο μουσείο την περασμένη Παρασκευή ζητώντας από τη γαλλική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την κλιματική αλλαγή.

«Ενας ανέβηκε στην εξωτερική οροφή της πυραμίδας χρησιμοποιώντας εξοπλισμό αναρρίχησης. Ψέκασε υγρό στη γυάλινη επιφάνεια, με τα ίχνη του να είναι ορατά στην κατασκευή. Καμία ζημιά δεν έχει αναφερθεί, ενώ η πρόσβαση των επισκεπτών συνεχίστηκε», δήλωσε στο Art Newspaper εκπρόσωπος του μουσείου.

Συνολικά δώδεκα άτομα συνελήφθησαν, ενώ η ομάδα Dernière Rénovation κάλεσε με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση της Γαλλίας να διαθέσει για την ενίσχυση της ενεργειακής ανακαίνισης των γαλλικών κτιρίων 12 δισ. ευρώ από τον ετήσιο προϋπολογισμό.

Στην ιστοσελίδα της η οργάνωση σημειώνει ότι «απομένουν 511 ημέρες» μέχρι την «κοινωνική κατάρρευση» που θα προκαλέσει η κορύφωση των εκπομπών άνθρακα, την οποία οι ειδικοί προβλέπουν για το 2025. Η οργάνωση καλεί τους πολίτες να επιβάλουν στην κυβέρνηση μέτρα για την κλιματική αλλαγή, τα οποία η ίδια ανακοίνωσε, αλλά δεν εφαρμόζει.

Τις προηγούμενες ημέρες, δύο ακτιβιστές της οργάνωσης Just Stop Oil ψέκασαν με πορτοκαλί άμυλο αραβοσίτου ένα ομοίωμα σκελετού δεινοσαύρου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, ζητώντας από τη βρετανική κυβέρνηση να διακόψει τα πρότζεκτ πετρελαίου και φυσικού αερίου που υλοποιεί. Επειτα άνοιξαν πανό που έγραφε «Για το καλό της υγείας – Σταματήστε το πετρέλαιο» και ανέμεναν τη σύλληψή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT