Ηρώδειο: Κλείνει για εργασίες αναστήλωσης το 2025

Ηρώδειο: Κλείνει για εργασίες αναστήλωσης το 2025

Η εκπόνηση των σχετικών μελετών έχει ξεκινήσει και μετά την ολοκλήρωσή τους θα καθοριστούν ο χρόνος και η αναγκαία διάρκεια της διακοπής της λειτουργίας του Ηρωδείου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρεμβάσεις συντήρησης και αναστήλωσης του Ηρωδείου, που θα έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμό του για κάποιο διάστημα, σχεδιάζει το υπουργείο Πολιτισμού. Οπως είπε χθες σε συνέντευξή της η υπουργός Λίνα Μενδώνη, οι παρεμβάσεις κρίνονται αναγκαίες λόγω καταπόνησης του ρωμαϊκού θεάτρου και πρέπει να υλοποιηθούν «πριν να υπάρξουν επικινδυνότητες».

Η εκπόνηση των σχετικών μελετών έχει ξεκινήσει και μετά την ολοκλήρωσή τους, η οποία αναμένεται έως το τέλος του 2025, θα καθοριστούν ο χρόνος και η αναγκαία διάρκεια της διακοπής της λειτουργίας του Ηρωδείου, ενώ θα ακολουθήσει και η ενημέρωση του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου και των φορέων που πραγματοποιούν παραστάσεις στον χώρο.

Στην ίδια συνέντευξη, η υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην προσβασιμότητα της Ακρόπολης, η οποία θα βελτιωθεί με την αποκατάσταση της δυτικής κλίμακας στην περιοχή των Προπυλαίων, όπου παρατηρείται έντονος συνωστισμός επισκεπτών, λόγω της στενής διαμόρφωσης του χώρου έπειτα από παλαιότερες διαδοχικές επεμβάσεις.

Ειδικότερα, το τμήμα της κύριας εισόδου που εκτείνεται από την «πύλη Μπελέ» μέχρι τα Προπύλαια, θα επανακτήσει το εύρος που είχε στη ρωμαϊκή αρχαιότητα, ενώ μελλοντικός στόχος είναι να επιστρέψει στην πρότερη μορφή της και η νότια οδός, που οδηγεί στη δυτική κλίμακα. Η βασική μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη, με το σύνολο του μελετητικού προγράμματος να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2024, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή