Home Cinema: Ο χορός των τεράτων και η κολεκτίβα της χειραφέτησης

Home Cinema: Ο χορός των τεράτων και η κολεκτίβα της χειραφέτησης

Εμπνευσμένη από ένα ολόκληρο σύμπαν κινηματογραφικών… τεράτων, η νέα σειρά της Apple TV μάς τοποθετεί σε μια εναλλακτική πραγματικότητα όπου ο κόσμος «αναρρώνει» έπειτα από την τρομακτική μάχη του Γκοτζίλα με τους Τιτάνες

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Monarch: Legacy of Monsters
ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (2023)
Δημιουργός: Κρις Μπλακ, Ματ Φράξιον
Ερμηνείες: Ανα Σαγουέι, Κερτ Ράσελ, Γουάιατ Ράσελ

Εμπνευσμένη από ένα ολόκληρο σύμπαν κινηματογραφικών… τεράτων, η νέα σειρά της Apple TV μάς τοποθετεί σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, όπου ο κόσμος «αναρρώνει» έπειτα από την τρομακτική μάχη του Γκοτζίλα με τους Τιτάνες. Μια νεαρή κοπέλα από την Αμερική ταξιδεύει στην Ιαπωνία προκειμένου να μάθει περισσότερα σχετικά με το παρελθόν του νεκρού πατέρα της. Καθώς η κρυφή ζωή του τελευταίου έρχεται στο φως, η ίδια μαζί με δύο νέους συντρόφους μπαίνει στο στόχαστρο της μυστηριώδους οργάνωσης Monarch, η οποία σχετίζεται άμεσα με τα τέρατα που τρομοκρατούν τον πλανήτη. Η σειρά της Apple TV ποντάρει στον μύθο που έχουν δημιουργήσει ταινίες όπως «Γκοτζίλα», «Κινγκ Κονγκ» κ.ο.κ., δημιουργώντας μια πλοκή που τις συμπεριλαμβάνει, δίνοντάς τους ταυτόχρονα νέες διαστάσεις. Η αφήγηση εκτυλίσσεται σε δύο διαφορετικούς χρόνους: στο παρόν αλλά και στη δεκαετία του 1950, που οι πρόγονοι των τωρινών πρωταγωνιστών κάνουν τις πρώτες σχετικές ανακαλύψεις. Ενδιαφέρον ότι οι Κερτ και Γουάιατ Ράσελ (πατέρας και γιος) ερμηνεύουν τον ίδιο χαρακτήρα με διαφορά δεκαετιών. Κατά τα λοιπά, εντυπωσιακά είναι εδώ τα ειδικά εφέ, χάρη στα οποία ζωντανεύουν τόσο τα τέρατα όσο και μερικά πολύ εντυπωσιακά, ευρείας κλίμακας, σκηνικά.

Home Cinema: Ο χορός των τεράτων και η κολεκτίβα της χειραφέτησης-1
Αγραφοι νόμοι και προκαταλήψεις απέναντι σε μια γυναίκα που για να επιβιώσει γίνεται η «Βασίλισσα της κυψέλης».

Η βασίλισσα της κυψέλης ★★★
ΔΡΑΜΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Μπλέρτα Μπασόλι
Ερμηνείες: Ιλκα Γκάσι, Τσουν Λάιτσι, Αουρίτα Αγκούσι

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε ένα πολύ αξιόλογο ντεμπούτο, που μιλάει για τη γυναικεία χειραφέτηση και ταυτόχρονα φέρνει στο προσκήνιο τις οδύνες του πολέμου. Εχοντας χάσει τον σύζυγό της στις τελευταίες βαλκανικές συγκρούσεις και με δύο παιδιά να μεγαλώσει, η Φαριγέ φτάνει σε δεινή οικονομική κατάσταση. Αναζητώντας λύση, μαθαίνει να οδηγεί και ξεκινάει μια μικρή αγροτική επιχείρηση, παρέα με μερικές ακόμη χήρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Η δραστηριότητα αυτή, ωστόσο, αντιμετωπίζεται με καχυποψία και εχθρότητα από την κλειστή, ανδροκρατούμενη κοινωνία του χωριού τους, η οποία θεωρεί πως η θέση της γυναίκας είναι εντελώς διαφορετική. Βασιζόμενη σε μια πραγματική ιστορία από την πατρίδα της, η Μπλέρτα Μπασόλι, μαζί με την εξαιρετική πρωταγωνίστριά της Ιλκα Γκάσι, δημιουργεί μια ηρωίδα όνομα και πράγμα. Η μάχη για ελευθερία δεν είναι εδώ απλώς πνευματικό ζητούμενο, αλλά κυριολεκτικά θέμα επιβίωσης, καθώς η Φαριγέ πρέπει να πάει κόντρα σε άγραφους νόμους και προκαταλήψεις αιώνων για να τα βγάλει πέρα. Η γενναιότητά της θα μαζέψει γύρω και τις υπόλοιπες «μέλισσες» της κυψέλης σε μια ιδιότυπη κολεκτίβα και θα υπενθυμίσει πως το θεμέλιο της κοινωνίας είναι γένους θηλυκού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή