Ο Σαββόπουλος και τα παιδιά μιας πληγωμένης πόλης

Ο Σαββόπουλος και τα παιδιά μιας πληγωμένης πόλης

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει μια συναυλία όπου το Μουσικό Σχολείο Βόλου τραγουδά για τα παιδιά της Αμυμώνης. Μια καλλιτεχνική επιμέλεια του Διονύση Σαββόπουλου

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συναυλία – αγκαλιά. Μια μουσική παράσταση που θα «μαλακώσει» την ψυχή όσων το έχουν ανάγκη. Από τη μία είναι άνθρωποι με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. Από την άλλη, εκείνοι που δοκιμάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι από τις φυσικές καταστροφές οι οποίες έπληξαν τον Βόλο και τις γύρω περιοχές. 

Ο Σαββόπουλος και τα παιδιά μιας πληγωμένης πόλης-1

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αμυμώνη διοργανώνει την εκδήλωση «Τα παιδιά μιας πληγωμένης πόλης τραγουδούν για τα παιδιά της Αμυμώνης» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στο Μεγάρο Μουσικής Αθηνών. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και το «παρών» στη συναυλία θα δώσει ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος προσκαλεί την Ορχήστρα και Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, την Ελλη Πασπαλά και τον Χρήστο Θηβαίο σε μια συνεργασία με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. 

«Στόχος μας είναι να προβάλουμε το έργο της Αμυμώνης», λέει στην «Κ» η υπεύθυνη του τμήματος επικοινωνίας του συλλόγου, Μαρία Χονδρονάσιου. «Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα είμαστε μέρος –διοργανωτές ουσιαστικά– μιας τόσο μεγάλης συναυλίας με επικεφαλής τον κ. Διονύση Σαββόπουλο», εξηγεί τονίζοντας ότι η όλη προσπάθεια έχει και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς τα παιδιά που συμμετέχουν είναι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου. «Η πόλη, ως γνωστόν, έχει ταλαιπωρηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα από τις καταστροφές και οι μαθητές έρχονται στην Αθήνα για ένα σκοπό και μόνο: να τραγουδήσουν για τα δικά μας παιδιά. Το γεγονός ότι αυτή η σύμπραξη γίνεται για εμάς και έχει ως επίκεντρο τα παιδιά μας, νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο». 

Από τους χορούς μέχρι τον… Καραγκιόζη

Το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν οι θεατές στο Μέγαρο, περιλαμβάνει τις ερμηνείες αγαπημένων τραγουδιών του κ. Σαββόπουλου όπως τα «Ας κρατήσουν οι χοροί», «Ζεϊμπέκικο», «Μην πετάξεις τίποτα», «Το τσάμικο», «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι», «Ωδή στο Γεώργιο Καραϊσκάκη», «Σαν τον Καραγκιόζη» κ.ά. 

«Εχουμε “πειράξει” κάποιες δημιουργίες ενός από τους κορυφαίους Ελληνες τραγουδοποιούς. Ο δικός μου στόχος ήταν να μάθουν τα παιδιά τη μουσική, το έργο του που έφτιαξε μια τεράστια σχολή και ακολούθησαν κι άλλοι τα βήματά του», λέει ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, συνθέτης, ενορχηστρωτής και καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Βόλου. Ο κ. Κουκουσέλης θυμάται τον περασμένο Ιούνιο, όταν το σύνολο της Ορχήστρας και Χορωδίας Ελληνικής Μουσικής με ενορχηστρώσεις και διεύθυνση από τον ίδιο, παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου ένα αφιέρωμα στον Διονύση Σαββόπουλο. «Δεν μπόρεσε να παρευρεθεί για λόγους υγείας, τον επισκέφτηκα όμως εγώ στο σπίτι του όπου του πήγα το υλικό. Ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα και τότε μας επέλεξε για αυτό που ετοίμαζε με την Αμυμώνη». 

Η τιμή για το σχολείο ήταν, φυσικά, μεγάλη. «Τα παιδιά ήταν εδώ και μήνες προετοιμασμένα. Τη σκηνή της αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη θα γεμίσουν συνολικά 100 άτομα». 

Εκτός όμως από τις επιτυχίες του σημαντικού τραγουδοποιού, οι μαθητές θα ερμηνεύσουν και δύο ακόμη που γράφτηκαν ειδικά για την Αμυμώνη. Το πρώτο είναι το «Θα σ′ αγαπώ» από τον Αλέξανδρο Ιακώβου και δεύτερο το «Θα στο φωνάζω δυνατά» από τη Μαρία Φραγκουδάκη. Η κ. Φραγκουδάκη ήταν εκείνη που εμπνεύστηκε τους στίχους μετά τη γνωριμία της με τον σύλλογο και θέλησε να πραγματοποιήσει αυτή τη συναυλία, αφιερώνοντάς τη στα παιδιά του.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που θα βρεθούμε όλοι μαζί εκεί», λέει η κ. Χονδρονάσιου. «Πιστεύουμε ότι αυτός θα είναι και ένας ωραίος τρόπος για την επέτειο λειτουργίας μας. Η Αμυμώνη φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια δράσης σε όλη την Ελλάδα». 

__________________________________________________________________

Info

Τα παιδιά μιας πληγωμένης πόλης τραγουδούν για τα παιδιά της Αμυμώνης. 
Δευτέρα 22.01.2024, 8 μ.μ.
Καλλιτεχνική επιμέλεια / Guest: Διονύσης Σαββόπουλος
Τραγουδούν: Ελλη Πασπαλά, Χρήστος Θηβαίος, Μαρία Φραγκουδάκη, Αλέξανδρος Ιακώβου
Συμμετέχει: Η Ορχήστρα και χορωδία Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου
Ενορχήστρωση-Διεύθυνση: Ζαφείρης Κουκουσέλης
Διδασκαλία χορωδίας: Σεβαστή Μαζέρα-Ειρήνη Κουτσαυλή
Παραγωγή: Well art live
Διοργάνωση: Αμυμώνη – Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Ορασης και Πρόσθετες Αναπηρίες

Τιμές εισιτηρίων: €20 Φοιτητές. Νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι
Εισιτήρια από: €25, €30, €40,€50, €60, €70

Η προπώληση ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε megaron.gr, https://amimoni.gr/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή