Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη «Σεχραζάντ» του Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ ξεκινούν απόψε στο Ωδείο Αθηνών οι φετινές συμφωνικές βραδιές της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με το «Συμφωνικό Πρελούδιο» του Πουτσίνι, το έργο «Μια προσευχή» του Αλκη Μπαλτά και τη σύνθεση «Μικρό αφιέρωμα» του Γιώργου Ζερβού. Διευθύνει ο Ματέο Νταλ Μάσο. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Γεωργίου B΄ 17-19.

Εργα μεγάλων διαστάσεων, που κινούνται μεταξύ εξπρεσιονιστικής αφαίρεσης και αναπαράστασης, παρουσιάζει ο Λέων Μιχαήλ στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα στην γκαλερί a.antonopoulou.art. Σημεία αναφοράς του καλλιτέχνη αποτελούν τα κινηματογραφικά πλάνα του Ταρκόφσκι και του Ταρ, καθώς και κλασικά ελληνικά πεζογραφήματα όπως η «Φόνισσα» και ο «Ζητιάνος». Από τις 12 μ., Αριστοφάνους 20.

Τη λαμπερή «Φαντασία» του Λιστ πάνω σε μοτίβα από τα «Ερείπια των Αθηνών» του Μπετόβεν, καθώς και έργα των Χάιντν, Σούμπερτ, Σοπέν κ.ά., ερμηνεύει απόψε στο Μέγαρο Μουσικής ο πιανίστας Συπριέν Κατσαρής (φωτογραφία). Στο πρόγραμμα του σπουδαίου σολίστ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δημιουργίες των Νικόλαου Μάντζαρου, Γιάννη Α. Παπαϊωάννου και Ρένας Κυριακού. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Το έργο του Ουαζντί Μουαουάντ «Ολοι εμείς πουλιά», που πραγματεύεται την έννοια της ταυτότητας ως στοιχείο αυτοπροσδιορισμού αλλά και εγκλωβισμού, παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Παίζουν οι Αννα Μάσχα, Δημήτρης Παπανικολάου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιώργος Ζιόβας κ.ά. Στις 8 μ.μ. (Κυριακή 6.30 μ.μ.), Αγίου Κωνσταντίνου 22.

Συνεχίζουν τις σαββατιάτικες εμφανίσεις τους στη μουσική σκηνή «Βαβέλ» η Ελένη Βιτάλη και οι Τζουμ, με ένα πρόγραμμα σε επιμέλεια Νίκου Ξύδη, που περιλαμβάνει επιτυχίες της ερμηνεύτριας και αγαπημένα κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου. Συμμετέχουν: Θοδωρής Κοτονιάς, Sadahzinia, Νίκη Ξυλούρη. Στις 10.30 μ.μ., Πέτρου Ράλλη 29 και Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT