Μπερλινάλε και με ελληνικό χρώμα

Μπερλινάλε και με ελληνικό χρώμα

Ο Γιώργος Ζώης θα παρουσιάσει τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο «Arcadia», η οποία διαγωνίζεται στο τμήμα Encounters

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετράμε πλέον για το πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ του 2024, με την Μπερλινάλε να είναι και φέτος πιστή στο ραντεβού της με τους σινεφίλ από τις 15 έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Από χθες έχει γνωστοποιηθεί και το πλήρες πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάζεται αρκετά πλούσιο τόσο σε συμμετοχές ανερχόμενων ονομάτων του arthouse σινεμά όσο και σε καταξιωμένους αστέρες που θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί.

Ενας τέτοιος είναι σίγουρα ο Κίλιαν Μέρφι, φαβορί και για τα φετινά Οσκαρ με την ερμηνεία του στον «Οπενχάιμερ», ο οποίος πρωταγωνιστεί και στο «Small Things Like These» του Τιμ Μίελαντς, ταινία έναρξης του 74ου Φεστιβάλ.

Εκεί θα βρεθεί όμως φέτος και ο «δικός μας» Γιώργος Ζώης προκειμένου να παρουσιάσει τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του με τίτλο «Arcadia», η οποία διαγωνίζεται στο τμήμα Encounters. Ο Ελληνας κινηματογραφιστής μάς δίνει αυτή τη φορά ένα ατμοσφαιρικό φιλμ μυστηρίου, το οποίο εκτυλίσσεται σε κάποιο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο μέσα στη νέκρα του χειμώνα. Δυνατό σημείο της ταινίας μοιάζει εξαρχής να είναι αυτό του καστ, με την Αγγελική Παπούλια και τον Βαγγέλη Μουρίκη να συναντιούνται για πρώτη φορά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ δίπλα τους εμφανίζεται μια πλειάδα διακεκριμένων Ελλήνων ηθοποιών, όπως οι Ελενα Τοπαλίδου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Δάφνη Πατακιά, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος κ.ά.

Στα υπόλοιπα της Μπερλινάλε, από τις ταινίες που θα διεκδικήσουν τη Χρυσή Αρκτο ξεχωρίζουν το «Another End» του Πιέρο Μεσίνα με πρωταγωνιστή τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, όπως και το «La Cocina» του Μεξικανού Αλόνσο Ρουισπαλάσιος με τη Ρούνι Μάρα. Ενδιαφέρον μοιάζει και το «Suspended Time», μια «πανδημική κωμωδία» του Γάλλου Ολιβιέ Ασαγιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT