Αλλαγή φρουράς στο Μικρό Εθνικό

Αλλαγή φρουράς στο Μικρό Εθνικό

Αναλαμβάνει η σκηνοθέτις Μαρία Μαγκανάρη στη θέση της Σοφίας Βγενοπούλου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή σκυτάλης στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου καθώς μετά την πολύχρονη, επιτυχημένη θητεία της Σοφίας Βγενοπούλου, τη θέση της υπευθύνου ανέλαβε από την 1η Φεβρουαρίου η σκηνοθέτις Μαρία Μαγκανάρη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ».

Η σκηνοθέτις και παιδοψυχίατρος Σοφία Βγενοπούλου ανέλαβε τον Μάιο του 2017 τα καθήκοντά της στο Μικρό Εθνικό -την Εφηβική και στην Παιδική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου-, που απευθύνεται σε παιδιά και νέους κάθε ηλικίας, «προτείνοντας θέατρο με υψηλή καλλιτεχνική αξία, που αντλεί τις θεματικές του από σύγχρονα και καίρια ζητήματα των καιρών μας και αναζητώντας να ψυχαγωγήσει, να συναρπάσει και να συγκινήσει τους νεαρούς θεατές», σύμφωνα με τις αρχές της ίδιας.

Η Μαρία Μαγκανάρη αποφοίτησε από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και από τη Δραματική Σχολή Βεάκη. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας «Κανιγκούντα» και συμμετείχε ως ηθοποιός σε όλες τις παραστάσεις της ομάδας (2005-2013), με σκηνοθέτη τον Γιάννη Λεοντάρη.

Το 2012 έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο της με την παράσταση «Μεσοπόλεμος», στην Οικία Κατακουζηνού, ενώ το 2014 ίδρυσε τη θεατρική ομάδα «προτσές».

Εχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις σε σημαντικές σκηνές της. Επίσης σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία «Κλαίνε την ώρα που τα σκοτώνουν» (παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, 2007), η οποία τιμήθηκε με το βραβείο της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου και διακρίθηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.

Αυτή την περίοδο παρουσιάζει το έργο «Ο άντρας μου», βασισμένο στην ομώνυμη συλλογή διηγημάτων της Ρούμενα Μπουζάροβσκα, στο θέατρο Θησείο, και συμμετέχει ως ηθοποιός δίπλα στην Μαρία Σκουλά και την Αμαλία Καβάλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή