Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μας συστήθηκαν με τις ελληνόφωνες μουσικές και τα τραγούδια του ιταλικού Νότου. Οι Encardia γιορτάζουν τα 20 τους χρόνια με μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» όχι μόνο με τα τραγούδια που τους έκαναν γνωστούς, αλλά και με άλλα δικά τους και ελληνικά παραδοσιακά, πάντα «πειραγμένα» με τη δική τους οπτική. Φιλίππου 4, Καβάλα, στις 21.00.

Η Αννα Τζάκου και η ομάδα Γεωποιητική μας καλούν στην performance «Βωλάξ» όπου τέσσερις καλλιτέχνιδες συνδιαλέγονται ζωντανά με την εικόνα και την εμπειρία του Βώλακα, την περιοχή της Τήνου διάσπαρτη από γρανιτένιους ογκόλιθους. Με κρατήσεις απαραίτητες. Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Κυψέλη, στις 21.00.

Στο πλαίσιο «Μουσικές από τις άκρες της Γης» η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παίρνει αφορμή από την κινεζική Πρωτοχρονιά και τη χρονιά του Δράκου και μας ταξιδεύει στην Απω Ανατολή. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, το έργο «Butterfly Lovers» θα ερμηνεύσει και η Wang Ying (φωτογραφία) με το ερ χου, το παραδοσιακό κινεζικό δίχορδο όργανο. Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, Εγνατία, στις 21.00.

Νέος κύκλος συναυλιών «Jazz στο Μουσείο» και με αφορμή τη νέα έκθεση του ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Ο νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου», παρουσιάζεται η συναυλία «Ξημέρωμα στη Μεσόγειο» με το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου. Αμφιθέατρο Β&Ε Γουλανδρή, στις 20.30.

Η παράσταση «Σκηνές από ένα γάμο» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, η ιστορία της Μαριάνε και του Γιόχαν που αποτυπώνει τα στάδια της φθοράς και της παρακμής μιας συζυγικής σχέσης, θα παρουσιαστεί απόψε στην Πάτρα και στο Θέατρο Πάνθεον. Σκηνοθεσία Ελενα Καρακούλη, παίζουν οι Μαρίνα Ασλάνογλου, Νίκος Ψαρράς. Δημ. Γούναρη 34, στις 21.15.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT