Σταθερό ασθενοφόρο σε Ακρόπολη και άλλους αρχαιολογικούς χώρους

Σταθερό ασθενοφόρο σε Ακρόπολη και άλλους αρχαιολογικούς χώρους

Ο προϋπολογισμός των υπηρεσιών αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, ενώ ως προθεσμία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 10η Απριλίου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιατρικό προσωπικό για την παροχή πρώτων βοηθειών σε σταθερή βάση και ασθενοφόρο με διαρκή παρουσία για τη διακομιδή επειγόντων περιστατικών θα παρέχουν κατά την επικείμενη θερινή τουριστική σεζόν σε έξι αρχαιολογικούς χώρους οι ανάδοχοι που θα προκύψουν από σχετικό διαγωνισμό του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ). Οι υπηρεσίες, που θα προσφερθούν από έναν έως έξι αναδόχους (ανάλογα με τις προσφορές και την έκβαση του διαγωνισμού), αφορούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης, της Αρχαίας Ολυμπίας, των Μυκηνών, των Δελφών, της Κνωσού και της Λίνδου.

Ο προϋπολογισμός των υπηρεσιών αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, ενώ ως προθεσμία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 10η Απριλίου. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν περιστατικά που θα προκύψουν μέχρι να οριστούν οι ανάδοχοι του διαγωνισμού, ο ΟΔΑΠ έχει προχωρήσει και σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παροχή ιατρικών υπηρεσιών και μίσθωση ασθενοφόρου διάρκειας ενός μήνα περίπου, που θα αφορούν ειδικά την Ακρόπολη, η οποία μέχρι πρότινος υποστηριζόταν περιστασιακά από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και από στρατιωτικό ιατρό.

Από την 1η Απριλίου ξεκινάει και η υλοποίηση του μέτρου των ζωνών επισκεψιμότητας, που εφαρμόστηκε πιλοτικά στην Ακρόπολη και πλέον επεκτείνεται στους περίπου 30 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που διαθέτουν ηλεκτρονικό εισιτήριο. Οι χωρητικότητες των ζωνών έχουν οριστεί με βάση μελέτες που εκπονήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίοι πάντως δεν έχουν τις ιδιαιτερότητες της Ακρόπολης. Ως εκ τούτου, οι οδηγίες προς το κοινό και τους τουριστικούς πράκτορες που ανάρτησε την Τρίτη ο ΟΔΑΠ αναφέρουν ότι οι επισκέπτες της Ακρόπολης μπορούν να εισέλθουν ή να παραμείνουν στον χώρο ένα τέταρτο πριν ή μετά τη ζώνη που επέλεξαν, τη στιγμή που σε άλλους χώρους το ίδιο διάστημα είναι μία ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η υπηρεσία της εξατομικευμένης επίσκεψης στην Ακρόπολη έχει γίνει δεκτή με ενδιαφέρον από πράκτορες και κοινό, ωστόσο οι ημερομηνίες θα «κλειστούν» αφού αναρτηθεί η σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα και θα αφορούν το διάστημα μετά το Καθολικό Πάσχα, το οποίο συνεπάγεται μεγάλη προσέλευση και ήδη προγραμματισμένες επισκέψεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT