Home Cinema: Ο ταλαντούχος κύριος Σκοτ και ένα απαγορευμένο φιλί

Home Cinema: Ο ταλαντούχος κύριος Σκοτ και ένα απαγορευμένο φιλί

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ripley
ΔΡΑΜΑ (2024)
Δημιουργός: Στίβεν Ζάιλιαν
Ερμηνείες: Αντριου Σκοτ, Τζόνι Φλιν, Ντακότα Φάνινγκ

Η κλασική ιστορία της Πατρίσια Χάισμιθ, η οποία έχει μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία και στον κινηματογράφο με τους Ματ Ντέιμον και Τζουντ Λο, έγινε τώρα τηλεοπτική σειρά για λογαριασμό του Netflix. Ο πολύ ανερχόμενος Αντριου Σκοτ αναλαμβάνει τον ρόλο του Τομ Ρίπλεϊ, ενός τυχοδιώκτη μικροαπατεώνα που ζει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1960. Πιεσμένος οικονομικά, θα δεχθεί την πρόταση ενός πλούσιου άνδρα προκειμένου να ταξιδέψει στην Ιταλία και να πείσει τον αποξενωμένο bon viveur γιο του να μπει στον ίσιο δρόμο. Η «αποστολή» θα φέρει στην επιφάνεια όλα τα σκοτεινά ταλέντα του Ρίπλεϊ, ο οποίος πλέον βρίσκεται μπλεγμένος σε έναν ιστό εξαπάτησης και εγκλήματος.

Μοιράζοντας τη διάρκειά της σε οκτώ επεισόδια της μιας ώρας, η μίνι σειρά έχει πολύ περισσότερο χρόνο (από την ταινία) ώστε να αναπτύξει τους χαρακτήρες της και ειδικότερα εκείνον, τον πιο περίπλοκο, του πρωταγωνιστή. Ο Αντριου Σκοτ τα καταφέρνει καλά στον ρόλο, παραδίδοντας έναν Ρίπλεϊ ταλαντούχο, διεφθαρμένο, αλλά και συνάμα απροσδόκητα αθώο, με τον τρόπο των απλών ανθρώπων απέναντι σε εκείνους που προέρχονται από μεγάλο πλούτο. Από αισθητικής άποψης ο δημιουργός, Στίβεν Ζάιλιαν, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία, θυσιάζει την πλούσια χρωματική παλέτα της Μεσογείου για ένα πιο ατμοσφαιρικό ασπρόμαυρο, το οποίο φέρνει πιο κοντά το σύνολο και στην τροχιά του θρίλερ.

Home Cinema: Ο ταλαντούχος κύριος Σκοτ και ένα απαγορευμένο φιλί-1
H Κλόι Γκρέις Μόρετς πρωταγωνιστεί στο φιλμ «Η διαπαιδαγώγηση της Κάμερον Ποστ», που θα βρείτε στην πλατφόρμα του Ertflix.

Η διαπαιδαγώγηση της Κάμερον Ποστ ★★★
ΔΡΑΜΑ (2018)
Σκηνοθεσία: Ντεζιρέ Ακαβάν
Ερμηνείες: Κλόι Γκρέις Μόρετς, Σάσα Λέιν, Φόρεστ Γκούντλακ

Από την πλατφόρμα του Ertflix επιλέγουμε ένα διαμαντάκι του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, το οποίο κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς. Εδώ έχουμε ένα δράμα ενηλικίωσης με έμφαση στη σεξουαλική ταυτότητα, αλλά και στη γενικότερη νεανική προβληματική. Η έφηβη Κάμερον θα πιαστεί στα πράσα να φιλιέται με μια κοπέλα και θα σταλεί αμέσως για… αναμόρφωση σε ένα θρησκευτικού τύπου κέντρο για αποπροσανατολισμένους νέους. Εκεί, παρά την αυστηρότητα και τον αυταρχισμό, η κοπέλα θα βρει μερικούς πολύτιμους φίλους, καθώς και μια μίνι κοινότητα που της μοιάζει και την καταλαβαίνει. Το φιλμ της Ντεζιρέ Ακαβάν διαθέτει μια θεμελιώδη απλότητα και μια αφοπλιστική ειλικρίνεια, που βοηθούν προκειμένου να αναδείξει ένα επίκαιρο θέμα δίχως υπερβολές. Η Κλόι Γκρέις Μόρετς, η οποία μας συστήθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία στο «Kick-Ass», ενήλικη πια, τα πηγαίνει επίσης καλά στον κεντρικό ρόλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή