Ταινίες για όλους, αλλά όχι από όλους

Ταινίες για όλους, αλλά όχι από όλους

Η έλευση του Νταν Λιν ως επικεφαλής των ταινιών του Netflix φαίνεται να προωθεί τις παραγωγές που προέρχονται από την ίδια την πλατφόρμα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπη Εκδοση. Οταν κανείς μιλάει για ταινίες ή σειρές «τύπου Netflix», αναφέρεται, γνωρίζοντας ή μη, σε ένα πολύ ευρύ πεδίο κινηματογραφικής δημιουργίας. Ειδικά όσον αφορά τις ταινίες, μέχρι πρόσφατα αυτές χωρίζονταν χονδρικά σε τρεις κατηγορίες: εκείνες που γυρίζονταν περίπου εν λευκώ από σπουδαίους κινηματογραφιστές σαν τον Μάρτιν Σκορσέζε, τον Αλφόνσο Κουαρόν και την Κάθριν Μπίγκελοου, με στόχο το πρεστίζ της πλατφόρμας και τα βραβεία· άλλες εξίσου ακριβές ταινίες δράσης με πρωταγωνιστές σαν τον Ράιαν Γκόσλινγκ, τον Κρις Εβανς και τον Ντουέιν Τζόνσον, ικανούς να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους συνδρομητές· τέλος, έναν μεγάλο όγκο παρόμοιων μεταξύ τους ταινιών, βγαλμένων θαρρείς από το καλούπι της τεχνητής νοημοσύνης. Τα πράγματα ωστόσο, όπως υποδεικνύει και ρεπορτάζ του Variety, φαίνεται να μεταβάλλονται από τις αρχές του τρέχοντος μήνα.

Η έλευση του Νταν Λιν ως επικεφαλής του κινηματογραφικού κλάδου του Netflix σηματοδοτεί αλλαγή πλεύσης, με τις πρώτες δύο κατηγορίες ταινιών που αναφέρθηκαν παραπάνω να περιορίζονται σημαντικά. Αντιθέτως, το πρώην στέλεχος της Warner Bros. φαίνεται να προωθεί τις παραγωγές που προέρχονται από την ίδια την πλατφόρμα –και όχι όσες αγοράζονται– με στόχο τη συνολικότερη ποιοτική αναβάθμιση της ταινιοθήκης, η οποία δεν θα περιορίζεται μόνο σε μια χούφτα λαμπερούς τίτλους. Πολλά διαφορετικά είδη ταινιών, σε διαφορετικά (αλλά όχι δυσθεώρητα) ύψη μπάτζετ μοιάζει να είναι η καινούργια στρατηγική, προορισμένη να καλύψει τις ανάγκες των περίπου 260 εκατ. συνδρομητών του Netflix σε όλο τον κόσμο. Είναι ασφαλές επίσης να προβλέψει κανείς ότι ο διεθνής χαρακτήρας της πλατφόρμας θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς οι νέες αγορές αποκτούν όλο και πιο κεντρική θέση στη σύνθεση της συνδρομητικής της βάσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή