Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται το 20ό Athens Digital Arts Festival, η πρώτη και μεγαλύτερη διεθνής πλατφόρμα για τις ψηφιακές τέχνες στην Ελλάδα. Καλλιτέχνες, επιστήμονες, τεχνολόγοι και διανοούμενοι με διαφορετικές καταβολές και από διαφορετικές κοινότητες, συνθέτουν ένα πρόγραμμα εμβυθιστικών εμπειριών σε έναν ξεχωριστό χώρο με πλούσια ιστορία: τα πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα στην πλατεία Δικαιοσύνης. Από τις 5 μ.μ., Σταδίου 48.

To Exile Room κλείνει απόψε τον κύκλο προβολών της σεζόν 2023-24 με το «Ολη η ομορφιά και η αιματοχυσία» (φωτογραφία) της Λάουρα Πόιτρας, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών, το οποίο περιγράφει τη ζωή και τους κοινωνικούς αγώνες της κορυφαίας φωτογράφου Ναν Γκόλντιν. Στις 9 μ.μ., Αθηνάς 12. Είσοδος ελεύθερη.

Εγκαινιάζεται απόψε (8 μ.μ.) η έκθεση με τίτλο «Σμιλεύοντας τον έρωτα» της Βένιας Δημητρακοπούλου στην γκαλερί Κουρντ. Ο μαρμάρινος «Ερως», ένα μνημείο που υμνεί την κορυφαία σε διακυμάνσεις κατάσταση που μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος, αποτελεί το κεντρικό γλυπτό της έκθεσης της Ελληνίδας εικαστικού, η οποία το πλαισιώνει και με άλλα ενδιαφέροντα έργα σε διαφορετικά υλικά. Κασσιανής 4 και Φαναριωτών.

Η παράσταση «Βίρα τις άγκυρες» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου παρουσιάζεται μέχρι τις 7/6 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2), στη Θεσσαλονίκη. Παίζουν: Λίλη Αδρασκέλα, Μαίρη Ανδρέου, Νικολέττα Βλαβιανού, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Δημήτρης Διακοσάββας, Aννα Ευθυμίου, Ζωή Ευθυμίου, Παντελής Καναράκης, Νίκος Καπέλιος, Αγγελική Κιντώνη, Θάνος Κοντογιώργης κ.ά. Στις 8.30 μ.μ.

Συνεχίζεται η ατομική έκθεση της Ντένης Θεοχαράκη με τίτλο «Assembling Memories» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Εργα ζωγραφικής και φωτογραφίας, εγκαταστάσεις και οπτικοακουστικά μέσα έχουν ως θεματικό πυρήνα το παλιό εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων της ΤΕΟΚΑΡ ΑΒΕΕ στον Βόλο. Εως 31/5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT