Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Ο ροκ εν ρολ Τζόνι Βαβούρας και οι Cadillacs εμφανίζονται στο Half Note, με καλεσμένο τον Τάκη Δρακόπουλο στο σαξόφωνο. Στις 9.30 μ.μ. Τριβωνιανού 17, Μετς.

• Σονάτες του Σούμπερτ παρουσιάζει η θρυλική Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του πιανιστικού μαραθωνίου που έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί και το 2020. Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

• Εγκαίνια της έκθεσης «Caesura, όσο κρατάει μια ανάσα» του Δημήτρη Κοιλαλού, στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς. Στις 8 μ.μ. Πειραιώς 138.

• Οι Silent Move επιστρέφουν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων με «Τα φώτα της πόλης» του Τσάρλι Τσάπλιν (1931), επενδύοντας την ταινία με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς. Στις 9 μ.μ. Κύπρου 91Α.

• «Οι γάμοι του Φίγκαρο», η αριστουργηματική όπερα του Μότσαρτ, επιστρέφει στην ΕΛΣ σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη και μουσική διεύθυνση Μάριου Παπαδόπουλου. Πρωταγωνιστούν οι Δ. Τηλιακός, Μ. Μητσοπούλου, Β. Καραγιάννη. Στις 7.30 μ.μ. ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364.

• Διάλεξη του Δημήτρη Παντερμαλή με τίτλο «Οι Αθηναίοι και το λιμάνι τους» στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Το λιμάνι ως θέατρο αλλαγής του κόσμου: Αθήνα – Πειραιάς, μια σχέση αμφίδρομη». Στις 7 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15.

• Ομιλία με θέμα «Η έρευνα των pulsars στη σύγχρονη αστροφυσική» του Ιωάννη Κοντόπουλου, διευθυντή ερευνών του Κέντρου Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Αστρονομικής Ενωσης. Στις 6 μ.μ. Πανεπιστημίου 28.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή