Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (27/05)
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ η θεατρική ομάδα Λεστρέφ παρουσιάζει τη φεμινιστική παράσταση «Uterus», ένα μωσαϊκό ρεαλισμού, χοροθεάτρου, σκετς και ζωντανού τραγουδιού επί σκηνής.


Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (24/05)
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες τραγουδοποιούς της γενιάς της, η Μαρία Παπαγεωργίου, θα εμφανιστεί απόψε στα «Μικρά Συμπόσια» στο Μπαράκι της Διδότου – Πολυχώρος Πολιτισμού.Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (18/05)
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το έργο «Τι να κάνουμε;» του Νικολάι Τσερνισέφσκι ανεβάζει σε ελεύθερη θεατρική μεταφορά η Δήμητρα Κονδυλάκη σε σκηνοθεσία της Ελλης Παπακωνσταντίνου.

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (16/05)
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τα δέκα χρόνια λειτουργίας της γιορτάζει η Ωχρα Μπλε και διοργανώνει μια επετειακή έκθεση με τίτλο «One step beyond» αφιερωμένη στους φωτογράφους, ζωγράφους, κεραμίστες αλλά και κοσμηματοποιούς…Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (13/05)
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στο Λουτρό των Αέρηδων, μνημείο οθωμανικών χρόνων, του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, η εικαστικός Αρτεμις Χατζηγιαννάκη και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος παρουσιάζουν την έκθεση με τίτλο «Βρυσάκι.

Η γενέθλια πόλη του Γκέινσμπρο, διεθνές κέντρο τέχνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στη μικρή πόλη Σάντμπερι του Σάφολκ, στην ανατολική Αγγλία, ο επισκέπτης δεν έχει μόνο την ωραία αρχιτεκτονική να θαυμάσει, καθώς η πόλη είχε αναδειχθεί σε μεγάλο κέντρο κλωστοϋφαντουργίας ήδη από τον ύστερο Μεσαίωνα.


Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (10/05)
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια πρώτη αναμέτρηση με τον κόσμο του Σαίξπηρ κάνει η ομάδα RMS MATAROA, επιχειρώντας μια νέα αφήγηση, σε σκηνοθεσία του Μάνου Βαβαδάκη, με τίτλο «Καμπάνες τα μεσάνυχτα. Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν».


Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (05/05)
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η τέταρτη συναυλία του δημοφιλούς Κύκλου ««Ταξίδι στο κέντρο της μουσικής» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αφιερώνεται στο είδος της συμφωνικής σουίτας με οικοδεσπότες την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου, τον συνθέτη Χρίστο Παπαγεωργίου και τον Λουκά Καρυτινό στο πόντιουμ.


Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (03/05)
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στη 14η ατομική της έκθεση στην Αθήνα με τίτλο «Oasis» η καλλιτέχνις Βάσω Τρίγκα εξερευνεί οάσεις πάνω στον καμβά, ενώ παράλληλα προκαλεί την οπτική του θεατή με διαφορετικές αποτυπώσεις της εικόνας ως κατόψεων.

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (02/05)
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στον ιστορικό κινηματογράφο Αστορ θα προβληθεί η ταινία «Σπασμένος ήχος, ένα ντοκιμαντέρ για το μπουζούκι» των Φοίβου Κοντογιάννη και Ανέστη Μπαρμπάτση.

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (28/04)
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30, στις 16.00, στον κινηματογράφο Δαναό, θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Διορθώσεις» (φωτογραφία) του Θοδωρή Σκριβάνου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού.