maties-ston-kosmo0
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οσο τα μουσεία είναι ακόμη κλειστά στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα διαδικτυακά γεγονότα κρατούν τις γέφυρες με το κοινό. Οπως το «θεατρικό σόου», όπως αυτοαποκαλείται, που οργάνωσε το Μουσείο Βικτόρια και Αλμπερτ στο Λονδίνο, με θέμα την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».


Σκηνή από το έργο της Βίκυς Κυριακουλάκου «Η τέχνη του πολέμου», που θα παρουσιαστεί στο θεατρικό φεστιβάλ «Future N.O.W.» του Ιδρύματος Ωνάση.
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ενα νέο θεατρικό φεστιβάλ με τίτλο «Future N.O.W.» και με καλλιτέχνες που αποκωδικοποιούν το μέλλον ως παρόν, παρουσιάζει από αύριο έως τις 18 Απριλίου η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Λόγος περί Ελευθερίας».
ΑΤΖΕΝΤΑ

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ομαδική εικονική έκθεση «Λόγος περί Ελευθερίας».


Η όπερα «Τουραντότ» του Τζάκομο Πουτσίνι είναι διαθέσιμη διαδικτυακά από το κανάλι Arte.
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διαθέσιμη για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση από το κανάλι Arte είναι η όπερα «Τουραντότ» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε μια παραγωγή που βιντεοσκοπήθηκε το 2019 στο Gran Teatre del Liceu της Βαρκελώνης.

Φωτ. PRADO
ΑΤΖΕΝΤΑ

ΜΑΔΡΙΤΗΠράδο, η ιστορική διαδρομή ενός συμβόλου της Ισπανίας Η ιστορία του κτιρίου του Πράδο, οι μεταμορφώσεις και επεκτάσεις του στον χρόνο, καθώς και ο συμβολισμός του ως μουσείου εθνικού και υπερεθνικού διαμετρήματος, προϊόν του Διαφωτισμού, είναι το αντικείμενο της έκθεσης που παρουσιάζεται στο μεγάλο μουσείο της Μαδρίτης. Η έκθεση, με μέγα χορηγό τη Samsung, οργανώνεται […]Η συλλογή «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» διατίθεται δωρεάν από το Ιδρυμα Ωνάση.
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τη μουσική συλλογή «Ενα παράθυρο μικρό», σε σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και στίχους του Μιχάλη Γκανά, διαθέτει δωρεάν το Ιδρυμα Ωνάση με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Η έκθεση του Ελευθέριου Κλουβάτου «Ναυμαχίες» παρουσιάζεται διαδικτυακά από την γκαλερί Heavenly Path Art.
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εννέα υπερμεγέθη έργα, τα οποία απεικονίζουν μεγάλες ναυτικές συγκρούσεις της Ιστορίας, περιλαμβάνει η έκθεση ζωγραφικής του Ελευθερίου Κλουβάτου με τίτλο «Ναυμαχίες», που παρουσιάζεται διαδικτυακά από την γκαλερί Heavenly Path Art.


Μικρά αφηγήματα για την Πελοπόννησο εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση περιλαμβάνει η εφαρμογή «Διαδρομές-1821».
ΑΤΖΕΝΤΑ

48 μικρά και ευσύνοπτα κείμενα με τη μορφή podcast, που αναδεικνύουν τοπόσημα της Πελοποννήσου φορτισμένα από τον ιστορικό τους ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση, περιλαμβάνει η εφαρμογή «Διαδρομές-1821».

o-antrea-senie-stin-gno-tv0
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πρώτη επετειακή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το 2021 έρχεται στο nationalopera.gr/GNOTV από τις 31/3 έως τις 31/7.


Φωτ. BBR/THOMAS BRUNS
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ενα από τα μεγάλα έργα πολιτιστικής υποδομής στην Ευρώπη ολοκληρώνεται. Από το 2012, το αρχιτεκτονικό γραφείο του Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ είχε αναλάβει την ανακαίνιση και τον μετασχηματισμό του μουσείου που είχε σχεδιάσει ο Μις βαν ντερ Ρόε (1886-1969) στο Βερολίνο, το μοναδικό που είχε κάνει στην Ευρώπη, μετά την εγκατάστασή του στις ΗΠΑ.

Ζωντανή μετάδοση του «Κοτζάμπαση του Καστρόπυργου», απευθείας από τη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Εθνικού.
ΑΤΖΕΝΤΑ

Με μία ακόμη ζωντανή μετάδοση του «Κοτζάμπαση του Καστρόπυργου», απευθείας από τη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», απόψε στις 7.30 μ.μ., γιορτάζει το Εθνικό Θέατρο τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ ερμηνεύει τον «Υμνον εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού.
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τον «Υμνον εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού, σε μια εν πολλοίς άγνωστη «πολυφωνική» μελοποίησή του από τον Κερκυραίο συνθέτη Νικόλαο Χαλικιόπουλο-Μάντζαρο, θα παρουσιάσουν από το Μέγαρο Μουσικής, σήμερα, στις 8.30 μ.μ.


Αλμπρεχτ Ντίρερ, «Προσωπογραφία γυναίκας από τη Βενετία». Ο Ντίρερ είχε βαθιά και ισόβια σχέση με την Ιταλία. Φωτ. KUNSTHISTORISCHES MUSEUM WIEN
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στην πρώιμη δικτύωση του κόσμου τον 15ο και 16ο αιώνα, ο Αλμπρεχτ Ντίρερ ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του.

Η έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» είναι διαθέσιμη διαδικτυακά από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διαθέσιμη διαδικτυακά και με ελεύθερη πρόσβαση είναι η έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», που διοργανώνεται με αφορμή τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.