Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Παρουσίαση του βιβλίου «Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η ανθρώπινη πλευρά του» (εκδ. Σιδέρη) της Εύας Νικολαΐδου. Ομιλητές: Ελένη Αρβελέρ, Γεώργιος Δ. Κοντογιώργης, Εύη Δεμίρη, Εύα Νικολαΐδου, Ανδρέας Σιδέρης, Μαρία Αντωνιάδου, Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης. Στις 6.30 μ.μ. Πολεμικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας και Ριζάρη.

– Παρουσίαση του βιβλίου «Διαστημικός καιρός» (εκδ. Παπαδόπουλος) του Μανώλη Γεωργούλη, από τους δρα Σταμάτιο Κριμιζή, Λουκά Βλάχο, Ελένη Δάρα και τον συγγραφέα. Στις 7 μ.μ. Public Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1.

– Το Κέντρο Ερευνας της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «H διδασκαλία των κλασικών γραμμάτων στην Ελληνική Εκπαίδευση. Αναζητώντας το σχολικό παράδειγμα του 21ου αιώνα». Στις 10 π.μ. Πανεπιστημίου 28.

– Οι εκδόσεις Printa-Ροές και η Ελληνοαμερικανική Ενωση παρουσιάζουν το έργο «Ελεγείες της Μπιερβίλλ», του Καταλανού ποιητή Κάρλες Ρίμπα, που μεταφράζεται για πρώτη φορά στη γλώσσα μας. Στις 7.30 μ.μ. Μασσαλίας 22.

– Η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα υποδέχεται στον Ιανό τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη και συνομιλούν για το μέλλον του θεσμού. Στις 8.30 μ.μ. Σταδίου 24.

– Το βιβλίο του Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλου «Φάσεις και αντιφάσεις του ελληνικού κράτους στον 20ό αιώνα, 1910-2001» (εκδ. Εστία) παρουσιάζεται από τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Παναγή Παναγιωτόπουλο. Στις 8 μ.μ. Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, Μασσαλίας 22.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή