Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

-Ημερίδα για το έργο του Νίκου Σκαλκώτα πραγματοποιεί το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, από τις 11 π.μ. Ακολουθεί, στις 9 μ.μ., συναυλία με έργα του συνθέτη, από τον Αντώνη Σουσάμογλου (βιολί) και τη Λορέντα Ράμου (πιάνο). 25ης Μαρτίου και Παραλίας.

– Η οπερέτα του Φραντς Λεχάρ «Η εύθυμη χήρα» παρουσιάζεται για δέκα παραστάσεις στα ελληνικά. Η σκηνοθεσία είναι του Ισίδωρου Σιδέρη, η μουσική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη και της Ελένης Κοτσμανίδου. Στις 8 μ.μ. Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59.

-Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Ρίτσας Μασούρα «Οι άγκυρες δεν ωφελούν», από τους Θανάση Βασιλείου, Αγγελο Δενδρινό, Αθανάσιο Δρίτσα, Γιώργο Μπούτλα και Αννίτα Πατσουράκη, την προσεχή Δευτέρα. Στις 8 μ.μ. Πολυχώρος Αίτιο, Τζιραίων 8-10.

– Επειτα από 18 μήνες επιτυχημένης λειτουργίας ολοκληρώνεται η περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου». Την Κυριακή, τελευταία ημέρα, προσφέρονται δύο περιηγήσεις, στις 11.30 π.μ. και 1 μ.μ. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44.

– Κάθε Δευτέρα, μια διαφορετική ιστορία-παράσταση από τον Γιάννη Χριστοδούλου, ο οποίος μεθαύριο φιλοξενεί την Αντζελα Δημητρίου. Τους καλεσμένους παρουσιάζει ο Αντώνης Ανδρικάκης. Στις 9.30 μ.μ. Faust, Καλαμιώτου 11.

– Συζήτηση με αφορμή τον συλλογικό τόμο Balkanoir (εκδ. Καστανιώτη), σε επιμέλεια των Βασίλη Δανέλλη και Γιάννη Ράγκου. Στις 7 μ.μ. Βιβλιοπωλείο «Επίκεντρον», Αγίων Αναργύρων 5, Αγιοι Ανάργυροι.

– Διήμερο Art Fair στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, με ξεναγήσεις, workshops και εκπτώσεις. Ελεύθερη είσοδος. 11 π.μ. – 7 μ.μ.  Καλλισπέρη 12, Ακρόπολη.

– Πρεμιέρα σήμερα για την παράσταση «Δίπλα δίπλα», των Αγγελου Αγγέλου και Εμης Σίνη, που απευθύνεται  σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Σκηνοθεσία Φοίβος Συμεωνίδης. Στις 5 μ.μ. Θέατρο Rex – Σκηνή «Κατίνα Παξινού», Πανεπιστημίου 48.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή