Ενας σύγχρονος μουσικός πρωτοπόρος

Ενας σύγχρονος μουσικός πρωτοπόρος

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σειρά των μουσικών συναντήσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζεται με έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα καλεσμένο. Ο Αλεξ Καπράνος, ηγέτης του σπουδαίου βρετανικού συγκροτήματος Franz Ferdinand, θα βρεθεί αύριο, Σάββατο, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ για μια ανοιχτή συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Παναγιώτης Μένεγος. Την εκδήλωση θα ακολουθήσει DJ set, με ισορροπία ανάμεσα στις κιθάρες και τα ηλεκτρονικά στοιχεία.

Και η μουσική άλλωστε του Καπράνος και της μπάντας του τέτοιους μουσικούς δρόμους ακολουθεί. Γεννημένος στην Αγγλία από Ελληνα πατέρα και Βρετανίδα μητέρα, ο Καπράνος πέρασε από διάφορα μικρότερα συγκροτήματα πριν ιδρύσει τους Franz Ferdinand το 2002. Ο ομώνυμος δίσκος τους που κυκλοφόρησε το 2004 καθώς και ο επόμενος με τίτλο «You Could Have It So Much Better» (2005) έπεσαν σαν βόμβες και διαμόρφωσαν, μαζί με μερικές ακόμα δουλειές από άλλες μπάντες, αυτό που ονομάζουμε σύγχρονο εναλλακτικό ροκ. Μπορεί η συνέχεια να μην ήταν ακριβώς ανάλογη, ωστόσο μια καλλιτεχνική φωνή όπως αυτή του Αλεξ Καπράνος έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον να την ακούσεις.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. και έχει ελεύθερη είσοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή